Korteland Motoren bestaat twintig jaar

8 april 2014 om 00:00 Ondernemend

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Een uit de hand gelopen hobby. Zo noemt Sjaak Korteland zijn motorzaak aan de Nijverheidsstraat 38, die op 1 mei precies twintig jaar bestaat. ,,Onze open dag op zaterdag 12 april staat uiteraard in het teken van dit jubileum", vertelt hij. ,,Voor jong en oud is er heel veel te beleven. De bezoekers kunnen bovendien profiteren van spetterende aanbiedingen."

Door Ria Scholten

De showroom biedt plaats aan zo'n 150 nieuwe en gebruikte motoren. Daarnaast staan er zo'n 75 scooters te wachten op een nieuwe eigenaar. ,,Hiervoor geldt 'vanmorgen gekocht, vanmiddag rijden', vertelt Sjaak. Hij speelt met zijn slogan in op de gretigheid waarmee de gemiddelde scooterrijder de weg op wil. De verkoop van motoren blijft echter de hoofdactiviteit: ,,We verkopen ze in alle prijsklassen en van verschillende merken, waaronder diverse specials. Graag wil ik de aandacht vestigen op onze kledingshop op de entresol met collecties van bekende merken als ReVit en Evolution en natuurlijk laarzen, helmen en (reis)accessoires."

Het mooie weer lokte de afgelopen weken extra veel klanten naar de motorzaak. Sjaak oogt dan ook bijzonder tevreden als hij vertelt over het programma voor de Open Dag (09.00-16.30 uur). ,,Er staan kraampjes met verschillende aantrekkelijke aanbiedingen. Voor de kinderen is er een springkussen. Bezoekers kunnen zich tegen vergoeding in 3D laten scannen en printen door Mini Yours. Wij bieden hen tevens de mogelijkheid om het vermogen en de technische staat van hun tweewieler te laten testen. Stuntteam Wheelybob verzorgt maar liefst driemaal een show. Ook is er een Streetfightershow met speciaal daarvoor verbouwde motoren."

,,Rijschool Ronald verzorgt een opstap dag", vervolgt Sjaak zijn opsomming. ,,Mensen die willen uitproberen of zij het motorrijden leuk vinden zijn welkom voor een gratis proefles. Wereldreiziger Sjaak Lucassen komt vertellen over zijn meer dan 200.000 kilometer lange motortocht over onze aardbol. Verder is er een spectaculaire verloting met een twintigtal prijzen. Hoofdprijs is een mooie helm. Het getal 20 speelt deze dag sowieso een grote rol. We geven tot twintig procent korting op diverse artikelen en zelfs op enkele motoren. Natuurlijk wordt ook de inwendige mens niet vergeten. Bezoekers kunnen genieten van hapjes en drankjes en hamburgers voor de stevige trek."

Sjaak en zijn medewerkers hebben een hechte band met elkaar. "Het team bestaat momenteel uit Marcel, Wim, Koen, Henk, mijn twee zoons Kees en Gert-Jan en niet te vergeten het gezicht van de zaak, onze Anja", meldt hij tevreden. ,,Het gemiddelde aantal dienstjaren ligt bij ons rond de vijftien. Samen gaan we vol goede moed op weg naar het zilveren jubileum."

Zie voor uitgebreide informatie de website www.kortelandmotoren.nl. De zaak is telefonisch bereikbaar via 0184-611876.

Foto-onderschrift: Het team van Korteland is helemaal klaar voor de open dag op 12 april.

advertentie
advertentie