College van B&W biedt jaarrekening 2013 aan

26 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD-G'DAM - Het jaar 2013 wordt afgesloten met een overschot van € 130.000. Dit overschot wordt veroorzaakt door enkele incidentele meevallers op het terrein van bestuur, veiligheid, verkeer, jeugd en sociale zaken. Op het terrein van Wmo gaat het deels om een structurele meevaller. Dit komt door de ingezette bezuinigingen, bijvoorbeeld de gunstige aanbesteding van de hulp bij het huishouden. In het resultaat van de jaarrekening zijn ook enkele incidentele tegenvallers verwerkt. Zoals bij veel gemeenten speelt, betreft de grootste tegenvaller in de jaarrekening de ontwikkelingen in de bouwgrondexploitaties.

Het college stelt voor de meevaller voor de helft te gebruiken om de algemene reserve te versterken. De andere helft wordt dan ingezet voor de op handen zijnde veranderingen in het sociale domein (jeugd, zorg en sociale zaken). Wethouder Boerman licht toe: ,,Ondanks de financiële tegenwind, zijn veel voornemens gerealiseerd. Ik denk dan aan de ontwikkelingen in het centrum van Hardinxveld-Giessendam, het nieuwe gebouw en schoolplein voor de Koningin Wilhelminaschool en de bezuinigingen die zijn doorgevoerd. Er zijn zelfs méér punten uitgevoerd dan in het collegeprogramma stonden."

Behandeling in de gemeenteraad Tijdens Het Debat/Het Besluit van 28 mei behandelt de gemeenteraad de jaarrekening. Aansluitend wordt dit document vastgesteld. De raadsvergadering begint om 19.30 uur en is voor iedereen toegankelijk.

advertentie
advertentie