Hardinxveld sluit de competitie in stijl af

11 mei 2014 om 00:00 Sport

Hardinxveld heeft zaterdag de competitie met een ruime thuisoverwinning in stijl afgesloten. Evenals in het begin van de competitie ook het geval was, was de start van Hardinxveld in het laatste duel wat stroef, maar begon het steeds beter te draaien. In de eindrangschikking levert dat de ploeg van trainer Ferry van Dijk een knappe vijfde plaats op. De laatste wedstrijd resulteerde in een 4-1 overwinning van Hardinxveld op SV Capelle. De middag aan de Sluisweg stond ook in het teken van het afscheid van doelman Marco van der Linden, aanvoerder Wouter Romeijn, en de naar hun oude clubs vertrekkende Lars Coerts (VVAC), Marek Verweij (Leerdam Sport) en Robert Bezemer (Altena).

In de slotwedstrijd tussen Hardinxveld en SV Capelle stonden er voor beide clubs geen andere belangen meer op het spel dan de sportieve eer. Binnen twee minuten spelen werd Hardinxveld na balverlies op achterstand gezet. De vroege 0-1 was het signaal om het initiatief te nemen in de wedstrijd. Na een klein half uur leverde dat de gelijkmaker op. Een aanval werd door Dennis van Es met een diagonale schuiver afgerond. In de 1-1 stand kwam tot de pauze geen verandering. De ploeg van WSB Solutions pakte in het tweede deel wel door. Uit een pass van Richard Zwakhals dook Lars Coerts in de diepte en schoof heel beheerst de 2-1 langs de doelman binnen. Kort daarop kreeg de naar zijn oude club VVAC vertrekkende Lars Coerts een applauswissel. Halverwege de tweede helft liep Hardinxveld verder uit. Een door verdediger Christian Verschoor genomen vrije trap van ruim 30 meter hobbelde over de handen van de doelman achter de lijn. Na de 3-1 werd ook de met zijn voetballoopbaan stoppende aanvoerder Wouter Romeijn onder applaus gewisseld. Hardinxveld hield de wedstrijd stevig in handen en bezegelde dat met de 4-1 door Dennis van Es. Na een periode van maar liefst 17 jaar als doelman van het eerste elftal nam ook Marco van der Linden kort voor het laatste fluitsignaal onder luid applaus afscheid.

Met 41 punten uit 26 wedstrijden en een verdienstelijke vijfde plaats in de eindrangschikking zit de competitie er nu op voor trainer Ferry van Dijk en zijn team. Hardinxveld verliest weliswaar enkele steunpilaren van het elftal, maar anderzijds biedt dat ook perspectief voor verjonging. Aan de technische staf van Hardinxveld is het de uitdaging om daar voor het volgende seizoen in opnieuw de tweede klasse invulling aan te geven.

advertentie
advertentie