Hardinxvelder schrijft historische thriller

15 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD-G'DAM - Joop Evertse uit Hardinxveld-Giessendam heeft onlangs een historische thriller uitgebracht. Hij schreef zijn eerste boek onder het pseudoniem Quinten de Zeeuw. Het boek, Allemaal Fillers, wordt uitgegeven door uitgeverij Aspekt.

De hoofdpersoon in de thriller is een Zeeuwse jongeman. Het boek speelt voor een belangrijk deel in Zeeland, Zuid-Holland en het toenmalige West-Duitsland af.

In de beroemde en beruchte jaren zestig wordt de jonge Quinten de Zeeuw ingelijfd bij de Koninklijke Landmacht om zijn militaire dienstplicht van achttien maanden te vervullen. Een diensttijd die eerste ontspannen lijkt te beginnen, maar zich voor hem al snel ontwikkelt tot een nachtmerrie. Maanden waarin hij alles op alles moet zetten om niet vermalen te worden tussen de machten van Oost en West. Dit terwijl zich tevens een vreemd soort liefde ontwikkelt tussen hem en Nelleke. Nelleke die niet kan kiezen tussen mannen en vrouwen. Nelleke die hij ook nodig heeft om simpel in leven te blijven.

,,De schrijver is een boeiende verteller, die niet alleen kans heeft gezien een spannend verhaal neer te zetten, maar daarbij ook raak en met veel onderkoelde humor de sfeer weet te schetsen van de zestiger jaren. Buiten in de burgermaatschappij en binnen het leger. Voor mannen die ooit hun dienstplicht vervulden zal het lezen van dit boek een tocht met veel momenten van herkenning zijn. Maar ook voor degenen die houden van een spannende thriller en lezers die zich kunnen identificeren met een jonge man die volwassen wordt met de daarbij behorende zoektocht op het terrein van liefde en erotiek, is het aan absolute aanrader,"aldus de uitgever in het persbericht.

advertentie
advertentie