Verbreding watergang ter voorkoming wateroverlast

15 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD-G'DAM - Waterschap Rivierenland start maandag 19 mei met de verbreding van de watergang tussen de Sluisweg en de Nieuweweg in Hardinxveld-Giessendam, zodat bij hevige regenbuien de wateroverlast wordt beperkt. Dit is één van de maatregelen uit het plan dat het waterschap samen met de gemeente Hardinxveld-Giessendam en in nauw overleg met de bewonersvereniging Nieuweweg heeft opgesteld.

De snelle peilstijging in het gebied rondom de Nieuweweg wordt veroorzaakt doordat er in en rond de Nieuweweg te weinig plaats is om regenwater op te vangen. In verhouding met de hoeveelheid bebouwing liggen er te weinig sloten in het gebied. Het water in de sloten stijgt daardoor te snel bij een pittige regenbui. Het maatregelenplan dat de partijen hebben opgesteld, moet meer ruimte bieden aan het regenwater en dus wateroverlast voorkomen.

Omleiding fietsers

Het fietspad langs de zuidzijde van de A15 tussen Sluisweg en Nieuweweg is vanwege de werkzaamheden vanaf maandag 19 mei gedurende ongeveer drie weken afgesloten. Fietsers worden omgeleid via de Nieuweweg - Hakgriend - Sliet - Sluisweg.

advertentie
advertentie