Jongensselectie OKK turnt op Zuid Hollandse kampioenschappen

19 mei 2014 om 00:00 Sport

Bergschenhoek 17 mei. In een volle sporthal in Bergschenhoek kwamen de OKK turnjongens in actie op de Zuid-Hollandse kampioenschappen.

Voor Jurre de Rover, Lars Bot en Jente van Rijswijk was dit de eerste wedstrijd. De jongens vonden het spannend. Ze voerde de oefeningen goed en netjes uit en kunnen terug kijken op een geslaagde wedstrijd. Ze kwamen uit in de categorie benjamin in de talenten divisie. In deze categorie heeft Merijn Streefkerk er al een seizoen op zitten en hij werd uiteindelijk 10e (zie foto).

In de tweede ronde kwamen Brent Folkerts, Ivan Blokland en Youri van Noordenne uit in de categorie pupil 8. Brent turnde een solide wedstrijd en eindigde op de 13de plaats. Ivan had zijn dag niet en eindigde op de 12de plek. Youri turnde een nette wedstrijd en behaalde de 9de plaats.

De derde ronde turnden de mannen van Instap 10, Mathijs Strijker, Tristan van Wijngaarden, Lars Blokland en Sjoerd de Ruiter. Mathijs was op vloer erg goed en werd 20e. Tristan was zeer sterk op sprong en werd knap 13e, Lars had een zeer sterke rekoefening en werd mede daardoor 9e. En Sjoerd viel net buiten de prijzen en werd 5e.

De laatste ronde waren de oudste mannen aan de beurt. Niek Folkerts was zeer stabiel met name op vloer, hij kwam op een 6e plaats. Mark van Belzen had ook een sterke wedstrijd, helaas was er 1 net iets sterker dan hem waardoor hij genoegen moest nemen met de 2e plaats. Bart de Ruiter mocht ondanks wat foutjes zijn wedstrijd afsluiten met een gouden medaille en kreeg deze uitgereikt door zijn trotse trainer.

Volgende week is de laatste wedstrijd van het seizoen namelijk het Nederlands Kampioenschap. Voor deze wedstrijd zijn Jan Paul Teeuw, Mark van Belzen en Bart de Ruiter geplaatst.

advertentie
advertentie