Turnjongens OKK turnt op NK

26 mei 2014 om 00:00 Sport

Afgelopen weekend was er het NK turnen voor zowel de meerkamp als voor de toestelfinales. JanPaul Teeuw, Mark van Belzen en Bart de Ruiter moesten dit weekend laten zien dat ze bij de beste 12 van Nederland horen.

JanPaul Teeuw mocht als eerste turnen. In zijn eerste jaar in de categorie Jeugd wist hij zich meteen al te plaatsen voor het NK op de meerkamp.

Hij startte zeer goed met nette oefeningen op sprong en brug. Rek werd daarna iets minder maar dat maakte hij ruimschoots goed met prima scores op vloer, voltige en ringen. Hij mag met trots terug kijken op een zeer goed seizoen en weer een verbetering van zijn totaalscore. Hij werd knap 10e van Nederland in de categorie Jeugd 7 2e divisie.

Mark van Belzen turnde een redelijke wedstrijd, met helaas wat kleine foutjes op brug en vloer maar dat maakte hij weer goed door een zeer sterke ringen, rek (zo goed als foutloos) en voltige oefening. Hij kwam daarmee knap op een eindresultaat van 9e van Nederland in de categorie JuniorII 5 2e divisie.

Zondag op de toestelfinale komen de beste 6 per toestel strijden voor de medailles. Mark had zich bij de beste geplaatst op ringen, sprong, brug en rekstok. Hij begon goed op ringen maar was net niet goed genoeg voor een medaille en eindigede 4e. Op zowel sprong als brug moest hij zijn ervaren tegenstanders voor laten gaan en eindigde daar op een 5e en 6e plaats. Op rekstok draaide Mark een goede oefening maar greep weer net naast een medaille met een 4e plaats.

Bart de Ruiter turnde zijn eerste seizoen als Senior. Wat betekent dat hij tegen oudere turners moet turnen. Des te knapper is het dat hij zich had geplaatst voor het NK zowel op de meerkamp als voor toestelfinale. Op de meerkamp begon hij zeer sterk op vloer en voltige, helaas ging er op ringen wat mis waardoor hij een penalty kreeg. Maar op sprong en brug maakte hij dat goed. Op zijn beste toestel rek was de jury erg kritisch en werd een onderdeel niet geteld waardoor hij ook op dat onderdeel een penalty kreeg. Uiteindelijk werd hij toch nog 10e van Nederland

Bart had zich geplaatst voor de toestelfinales van sprong en rekstok. Op sprong stond hij helaas twee keer niet stil. Daarmee eindigde Bart op sprong op de 5e plaats. Op het koningsonderdeel de rekstok, turnde Bart tijdens de toestel finale een zeer goede oefening waarbij alle elementen werden geteld. Het was een spannende finale waarbij Bart helaas genoegen moest nemen met een 4e plaats met 0,05 punten op de nummer 3.

advertentie
advertentie