Tweede Halfdeurseel op 28 juni

3 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD-G'DAM - In de voortuintjes van Boven-Hardinxveld wordt het zaterdag 28 juni weer gezellig druk. Deelnemers van de Halfdeurseel verkopen dan onder andere hun tweedehandse- of zelfgemaakte spullen in hun eigen tuin. Organisator Alie Kroon hoopt hiermee onder andere Boven-Hardinxveld meer op de kaart te zetten.

Door Pauline den Ouden

Bezoekers van de Halfdeurseel kunnen bij zorginstelling de Lange Wei in Boven-Hardinxveld een plattegrond van de deelnemende adressen ophalen. Daarnaast is er daar een koffieterras ingericht met onder andere ijs en oliebollen. De deelnemers zijn te herkennen aan de blauw-witte Hoogvlietballonnen voor hun huis en de verkoop duurt van 08.00 uur tot 16.00 uur.

'Leuk dorp'

Het evenement is vorig jaar voor het eerst georganiseerd en Alie Kroon kijkt daar tevreden op terug. ,,Met 100 deelnemers was het een goede start en ik heb vooral positieve reacties gehad. Er was bijvoorbeeld een vrouw uit Dordrecht die enthousiast reageerde dat ze Boven-Hardinxveld zo'n leuk dorp vindt met hartelijke mensen. 's Middags rond 16:00 uur liep ze hier nog rond. Dat is ook wat ik wil bereiken; dit dorp op een leuke manier op de kaart zetten. Ook de deelnemers waren enthousiast. Er waren er wel bij die vorig jaar vanwege ruimtegebrek in de voortuin, hun spullen in de achtertuin gingen verkopen. Bezoekers durfden dan toch minder snel achterom te lopen. Ik ze toch aanmoedigen om dit wel gewoon te doen dit jaar, want ze zijn welkom!"

Regels

Inmiddels zijn er al 130 aanmeldingen voor Halfdeurseel en deelnemers kunnen zich nog opgeven tot 20 juni. De kosten voor de deelname bedragen €2,00. Aan de deelname hangen wel een aantal regels. Zo mogen de deelnemers niet op hun stoep verkopen, maar alleen in hun eigen voor- of achtertuin of bij buren of familieleden. Horeca en handel zijn niet toegestaan en eventuele boetes zijn voor eigen rekening. ,,Deze regels zijn er om het gezellig en leuk te houden voor iedereen. Het evenement is in vele opzichten een win-winsituatie. Mensen kunnen namelijk spullen kwijt die ze niet meer gebruiken, andere mensen vinden weer wat ze zoeken voor een leuk prijsje en alles wat overblijft, kan weer naar de rommelmarkt van september. Daarnaast is het een erg gezellige dag."

Voor meer informatie en opgeven: aliek1@planet.nl of 0184-610375.

advertentie
advertentie