Afbeelding

Verdachte (14) zedenzaak opgepakt

24 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD-G'DAM - De verdachte die vrijdag is aangehouden naar aanleiding van het zedenincident in het Westpark in Beneden-Hardinxveld komt hoogstwaarschijnlijk vanaf 3 juli onder voorwaarden op vrije voeten. Dat vertelt Babeth Knol, woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Door Annika Both

De 14-jarige jongen wordt ervan verdacht een klein meisje te hebben gedwongen tot onzedelijke handelingen, in het struikgewas in het Westpark, op woensdag 11 juni. Nadat het incident bij de politie gemeld was, startte deze een onderzoek. De aangifte werd opgenomen en de kinderen werden gehoord. Er werd forensisch onderzoek verricht en er werd een buurtonderzoek gehouden.?Het onderzoek leidde naar de identiteit van de verdachte. Hij werd afgelopen vrijdag buiten de gemeentegrenzen van Hardinxveld-Giessendam aangehouden.

Nadat hij was overgebracht naar het politiebureau in Dordrecht, is hij verhoord. Over eventuele bekentenissen mag en kan woordvoerster Knol niets zeggen. ,,Afgelopen maandag is hij voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze heeft besloten dat de inbewaringstelling wordt geschorst vanaf donderdag 3 juli. De verdachte komt dus onder voorwaarden op vrije voeten. Dit kan te maken hebben met persoonlijke omstandigheden, met het feit dat de verdachte minderjarig is, of dat hij niet eerder strafbare feiten heeft begaan.'' De officier van Justitie is het niet eens met de beslissing en gaat daar tegen in appèl. Het onderzoek loopt nog.

advertentie
advertentie