Tweede editie M3 op 5 juli in Giessen-Oudekerk

27 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GIESSEN-OUDEKERK - Jongeren en andere belangstellenden kunnen op 5 juli komen genieten van M3 op het Kerkplein in Giessen-Oudekerk. Dit minifestival is een interkerkelijk evenement dat zich richt op de christelijke en niet christelijke jeugd in de Alblasserwaard en omgeving. De avond, die om 18:00 uur start met een barbecue, bevat een gevarieerd programma met onder andere muziek, sprekers en spellen. Het thema van M3 is 'Eat, beat, stress, repeat'.

Door Pauline den Ouden

Door de speakers op het plein achter de kerk van Giessen-Oudekerk klinkt rustige muziek van een bandje dat in een tot podium omgebouwde vrachtwagen staat te spelen. Een groep meiden neemt het op tegen de jongens bij het spel 'autoproppen'. Lachend worden ze aangemoedigd door jongeren die zich opwarmen bij de knetterend vuurtjes her en der op het terrein en genieten van een snack van de barbecue. Ongeveer 300 man verliet vorig jaar blij en tevreden het parkeerterrein achter de kerk. Dit jaar staat het onderwerp stress centraal in het thema, maar de sfeer van het evenement is het tegenovergestelde, bewees deze eerste editie.

Programma

Dit jaar wordt het evenement voor de 2e keer op deze locatie georganiseerd en het team hoopt nog meer jongeren te trekken met een gevarieerd programma. Hierop staat onder andere het entertainende duo Lieve Bertha. Ze werden bekend op het Flevofestival en hebben onder andere op Oerol en Paaspop gespeeld. Daarnaast komt het christelijke rockbandje Transit en zullen de sprekers Jesse Timmer en Marije van den Berg iets vertellen over het thema. Marije is onder andere bekend van BU-together en het Slingelandfestival. De avond zal worden afgesloten met een DJ. Wanneer Nederland op 5 juli weer een WK-wedstrijd moet spelen, wordt het programma iets aangepast en is de wedstrijd te volgen op een groot scherm.

Music, Match, Message

M3 wordt georganiseerd vanuit de hervormde gemeenten van Giessen-Oudekerk en Peursum en staat voor Music, Match en Message. Muziek, ontmoeting, uitdagende spellen en een sterke boodschap staan dan ook centraal tijdens de avond. ,,Met dit evenement willen we een interactief programma bieden aan jongeren uit de Alblasserwaard en ze uit de sleur halen. Mensen hebben vaak een standaard beeld van christenen. We willen in deze gezellige, ongedwongen sfeer een andere kijk geven op het christelijk zijn. We hopen dat veel jongeren door een avond als dit tot geloof mogen komen.", aldus de organisatie van M3.

De entree van M3 is gratis en de opbrengsten van de barbecue en het drinken zijn bestemd voor een werkvakantie naar Roemenië en de Soos. De organisatie adviseert warme kleding mee te nemen voor 's avonds. Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/m3.hggop.

advertentie
advertentie