Laatste boek Sander van Beuzekom komt 1 september uit

5 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD - G'DAM - Hij weet dat hij niet lang meer te leven heeft, maar straalt rust en trots uit als hij vertelt over zijn laatst geschreven boek 'Honderd en één natuurgedichten'. Sander van Beuzekom biedt met deze gedichtenbundel een kleine verzameling van zijn beleving in de natuur en hoopt hiermee ook anderen te inspireren.

In gedachte is hij weer in Karpathos als hij het zelfgeschreven gedicht Bougainville voorleest. Met een rustige voorleesstem brengt Sander van Beuzekom hierin één van de vele mooie momenten uit zijn leven onder woorden. Hij neemt de lezer mee in zijn belevingen en gedachten. Of het nu gaat om zeldzame dieren die hij tegenkomt of over alledaagse taferelen die hij tegenkomt; de schoonheid van de natuur wordt gedetailleerd uitgelicht en beschreven. Voordat een tumor Sanders leven overnam was hij onder andere een fanatiek fietser. Hij ging jaarlijks naar het buitenland met een fietsclub en maakte mooie tochten door de natuur. Hier deed hij veel inspiratie op voor zijn gedichten en schreef er daar iedere avond een kort verslagje over. Hij weet van kleine dingen die vaak als 'normaal' beschouwd worden een gedicht te maken die je boeien en verassen. Creativiteit en talent komen tot leven.

Hardinxveld-Giessendam, mijn dorp van toen

Eerder al schreef Sander het boek 'Hardinxveld-Giessendam, mijn dorp van toen' in 2010. Dit goed verkochte boekje bevat verhalen over Hardinxveld-Giessendam in een periode van de Tweede Wereldoorlog tot en met de dagen van de watersnoodramp in 1953. De Hardinxvelder kreeg al veel lovende reacties op dit boek waaruit bleek dat het een interessante eye-opener was voor velen. Van Beuzekom hoopt dit ook te bereiken met zijn gedichtenbundel. "Het is een tijdloos boek voor iedereen. Ik wil hiermee laten zien hoe mooi de natuur is. Daar staat men tegenwoordig niet altijd meer bij stil. Mensen hebben niet meer zo'n gevoel bij de natuur. Je kunt vanuit het niets bepaalde punten pakken en daar iets mee doen. Zo was er bijvoorbeeld een oude haas die ik steeds weer tegenkwam in de polder die mij heeft geïnspireerd tot een van mijn favoriete gedichten 'Mijn naam is haas'. Ik ben trots op het boek. Het is toch het laatste persoonlijke ding wat ik kan nalaten." Bij één van zijn gedichten, Mimosa, is ook muziek gemaakt dat ten hore gebracht zal worden tijdens zijn uitvaart.

Foto's

'Honderd en één natuurgedichten' bevat naast de gedichten ook bijpassende foto's, meestal van internet, die een totaalplaatje maken van de sfeer in het gedicht. Het boek ligt vanaf 1 september in de Blz. voor de prijs van €18,95.

advertentie
advertentie