Hardinxveldse organist viert jubileum

5 september 2014 om 00:00 Activiteiten

H'VELD-G'DAM - Dit jaar is het 12 ½ jaar geleden dat de Hardinxveldse organist Jan Rozendaal zijn eerste vaste benoeming kreeg als kerkorganist. Later zijn hier diverse andere muzikale activiteiten bij gekomen. Om dit te vieren wordt er op zaterdag 20 september een jubileumzangavond georganiseerd in de Grote Kerk in Gorinchem. Aan deze avond werken een groot deel van de koren die Jan begeleidt mee: mannenensemble Ethan o.l.v. Johan Adriaanse, gemengd koor Laudate Deum en jongerenkoor Deï Gratia o.l.v. Hugo van der Meij, gemengd koor Con Amore en gemengd koor Comt nu met Sangh o.l.v. Reinier Korver, Chr. jongerenkoor Loïs o.l.v. Peter Wildeman en gemengd koor Canticum o.l.v. Jaco van der Have.

Daarnaast zullen een aantal musici de avond muzikaal omlijsten: Joost van Belzen en Hugo van der Meij (vleugel), Margo Kroon (panfluit) en Jan Rozendaal zelf zal het orgel bespelen. Ds. J. Boom, predikant van de Hervormde Kerk te 's-Gravenmoer.

Naast koorzang is er ruimte voor orgelsolo's, samenzang en instrumentale intermezzo's. Tijdens dit concert wordt tevens de nieuwe orgelcd met eigen koraalbewerkingen vanuit de Evang. Luth. Kerk te Den Haag gepresenteerd. De zangavond begint om 19.15 uur en de toegang is gratis. Er zal een collecte gehouden worden t.b.v. de Spaans Evangelische Zending.

advertentie
advertentie