Knappe seizoenouverture van Hardinxveld

7 september 2014 om 00:00 Sport

Hardinxveld heeft zaterdag in de ouverture van de nieuwe voetbalcompetitie een knappe overwinning geboekt uit bij Nivo Sparta. Na een bliksemstart van de thuisclub wist Hardinxveld met veel inzet de wedstrijd tegen de vooraf hoog aangeslagen tegenstander uit Zaltbommel geleidelijk naar zich toe te trekken. Met twee doelpunten van Eelke Kraaijeveld en de alles beslissende 1-3 van Dennis van Es diep in blessuretijd bezegelde de ploeg van trainer Ferry van Dijk de openingswinst.

Wie verwacht had dat de teams in de beginfase van de openingswedstrijd de verhoudingen eerst eens rustig zouden aftasten kon zijn ogen niet geloven. De thuisclub schoot als een raket uit de startblokken en leek Hardinxveld compleet te overrompelen. Binnen twee minuten telde Nivo Sparta al drie uitstekende scoringskansen. De eerste doelpoging redde Danny den Haan met de borst en uit de corner die volgde overleefde Hardinxveld met kunst en vliegwerk een scrimmage voor het doel. Bij de volgende aanvalsdrift werd de verdediging op snelheid geklopt maar bracht Christian Verschoor op de doellijn redding. Na nog maar drie minuten spelen toonde Hardinxveld zich aan de andere kant een stuk effectiever. Uit een vrije trap van Joran Schröder kopte Eelke Kraaijeveld met een fraaie boog over de doelman 0-1 binnen. Na de de pauze werd de WSB Solutions formatie in het tweede deel direct weer op de proef gesteld. Uit een afgeslagen hoekschop stond Davey Brothwell vrij om bal tot in de verre hoek te verlengen. Ook na deze gelijkmaker speelde Hardinxveld met meer beleving dan de gastheren. De nieuwe Hardinxvelddoelman Sjoerd de Groot toonde zich betrouwbaar bij een redding op een gevaarlijk hoge bal. Met nog een kwartier op de klok werd Sjoerd Ooms op de rand van de 16 meter neergehaald. Het was Eelke Kraaijeveld die Hardinxveld opnieuw aan de leiding bracht door met veel precisie de vrije trap in de bovenhoek te mikken. In de spannende slotfase telde scheidsrechter van Honk maar liefst zeven minuten blessuretijd bij. Hardinxveld profiteerde van de ruimte met een eindpass van Sjoerd Ooms die op maat was voor Dennis van Es om de beslissende 1-3 langs de doelman binnen te schuiven. Met deze knappe overwinning in een vooraf als lastig bestempelde uitwedstrijd zorgde Hardinxveld voor een aangename verrassing bij de opening van de nieuwe competitie in de tweede klasse.

Komende zaterdag 13 september speelt Hardinxveld thuis tegen FC Delta Sports uit Houten. De aanvang aan de Sluisweg is om 14.30 uur.