Eerste discussieavond "Geloven Anno Nu" - "Wat is het ware gezicht van de islam?"

23 september 2014 om 00:00 Activiteiten

Deze winter organiseert een groep enthousiaste "denkers-met-vragen" uit de PKN (Gereformeerde) Kerk in Boven-Hardinxveld vier interactieve avonden voor volwassenen, jong en oud, die nieuwsgierig zijn en van een goed en stevig gesprek houden. Deze interactieve avonden bestaan uit veel gesprekken en discussies, ondersteund door externe sprekers, video's etc., over verschillende prikkelende onderwerpen binnen het kader "Geloven Anno Nu".

De eerste avond zal op woensdag 15 oktober 2014 plaatsvinden in het bijgebouw van de Gereformeerde Kerk, Jan Steenstraat 5 in Boven-Hardinxveld. Deze avond heeft als thema "Wat is het ware gezicht van de Islam?".

Tijdens deze avond zal het vooral gaan over de vraag waarom het zichtbare deel van de Islam als religie toch vooral gewelddadig lijkt te zijn. Waarom worden extremistische acties niet veel harder door de gematigde en liberale moslims afgekeurd? Is deze religie in haar grond gewelddadig, of klopt het dat ook de Islam een religie van vrede en liefde is? Als externe spreker en vraagbaak rondom de gesprekken zal missionair predikant Martijn van Laar uit Rotterdam Delfshaven aanwezig zijn om zijn visie met ons te delen. Hij werkt dagelijks in de moslimgemeenschap en kent hen als christen in hun midden van binnenuit.

Andere avonden zullen gaan over thema's zoals "Is geloven alleen maar een stofje in je hoofd?" of "Wonderverhalen uit de Bijbel: Fictie of Non-fictie?".

De data voor deze avonden: 15 oktober & 12 november 2014 en 14 januari & 11 februari 2015. Elke van deze avonden start om 20.00 uur (koffie en thee vanaf 19.45 uur) en zal tot ongeveer 22.00 uur duren.

advertentie
advertentie