Prima seizoen opening River Trotters Heren2.

29 september 2014 om 00:00 Sport

Een nieuw samengesteld team met bekende gezichten uit meerdere teams, ingedeeld in de tweede divisie Rayon. Sponsor CAB holland heeft het team volledig in het nieuw gestoken voor wat betreft kleding en wedstrijdballen. Kortom alle omstandigheden om er een mooi seizoen van te maken. Een nog niet geheel compleet team mocht aantreden in Zoetermeer tegen het heren 1 van Zoebas. Met een team van 7 man is River Trotters niet ruim bezet deze avond waar de tegenstander een volle bank heeft met 12 spelers en op het oog ook nog een lengte overwicht. Het eerste kwart wordt dat snel duidelijk de man tot man verdediging van River Trotters wordt helemaal weggespeeld en aanvallend kun je zien dat men erg aan elkaar moet wennen. Als het kwart eindigt staat er ook een 23-8 achterstand op het bord. De verdediging wordt geswitched naar een zone verdediging. River Trotters gooit de schroom van zich af en begint vrijer te spelen en aan te vallen. Johan den Boer schiet een driepunter raak en vervolgens komt Martijn Bosch door met twee mooie scores en wordt het gaatje kleiner. Als dan Francesco Geurts met twee schitterende driepunters het spel weer open gooit komt er passie in het spel van de CAB River Trotters mannen. Bart Hettema doet waar hij al jaren goed in is, tempo maken en scoren. Het tweede kwart eindigt in 9-23 winst wat zorgt voor een 32-31 ruststand. De tweede helft start met een lichte terugval maar na een paar wissels wordt de verdediging weer gesloten. Yannick Oudakker en Levi Baardman leggen veel energie in de verdediging. Zoebas wordt vijf minuten lang van scoren afgehouden terwijl River Trotters onder leiding van spelverdeler Bobby Noorlander de scores weer opvoert. Derde kwart eindigt met 17-18 en de stand is gelijk op 49-49. Het vierde kwart speelt River Trotters fantastisch, de eenvoud van basketbal wordt getoond met een schitterende effectiviteit. Prima samenspel in de aanval door passing en goede keuzes zorgt ervoor dat de wedstrijd naar zich toe getrokken wordt. Zoebas probeert aan de hand van veel geforceerde fouten het spel te onderbreken maar het helpt niet. De River Trotters mannen blijven kalm en spelen de wedstrijd prima uit met 19 op 30 rake vrije worpen. Vierde kwart 17-28. Eindstand 66-77.

De eerstvolgende wedstrijd is in Hardinxveld op vrijdag 3 oktober om 21:00 uur in Sporthal de Wielewaal.