Vriendenschaar behoudt 2 punten tegen DES

12 oktober 2014 om 00:00 Sport

H'VELD-G'DAM - De laatste wedstrijd van het eerste deel van het veldseizoen stond op het programma. DES was de tegenstander, die op papier te kloppen was voor de CAB holland-ploeg. Na een moeizame tweede helft waarin weinig gescoord werd, bleven de punten uiteindelijk in Hardinxveld.

De regen viel zaterdag met bakken uit de hemel. Toch was het net op tijd droog om een regenloze wedstrijd te spelen. Het zag er naar uit dat Vriendenschaar klaar was om het publiek te vermaken en de lijn van overwinningen voort te zetten. Tjeerd Putters profiteerde van een vrije bal in de eerste aanval waardoor de 1-0 gauw op het scorebord verscheen. Tot 3-3 bleef DES mee scoren, maar daarna kwam DES niet meer langs zij. Verdedigend onderscheppen de groenhemden snel, maar het weet het balbezit niet om te zetten in doelpunten. Hoewel de stand uitliep op een 8-3 voorsprong voor rust, had er voor Vriendenschaar meer in gezeten. Alle goals in de eerste helft zijn gemaakt door Tjeerd Putters en Bert Verspuij.

Tijdens de rust zette Gerard Streefkerk en Leon Kwakernaat de ploeg op scherp. Het leek in de eerste fase van de tweede helft te werken. Vriendenschaar kreeg meer spel en speelde 'vrijer'. Het liep uit naar 12-7 met goals van wederom Tjeerd Putters en Bert Verspuij. Toen brak een vervelende fase aan voor beide ploegen. Er werd in 20 minuten slechts twee keer gescoord door DES. Vriendenschaar speelde op zich prima, alleen de goals vielen er niet in. Milou verving de licht geblesseerde Zita Schröder in de laatste paar minuten van de wedstrijd. Tjeerd Putters bracht de stand nog tot 13-9, waarna DES het laatste wederwoord gaf naar de eindstand 13-10.

Al met al een slechte tweede helft van Vriendenschaar tegen een zwakke tegenstander. Er zit gelukkig veel potentie in de ploeg. Een week van rust staat voor de deur, waarna meteen de voorbereiding begint voor het zaalseizoen. Op 1 november is het jaarlijkse Vriendenschaar zaalkorfbaltoernooi in de Wielewaal. Daarna begint de competitie met een eerste uitwedstrijd tegen Fortis in Vlissingen.

Scores Vriendenschaar: Tjeerd Putters 7x, Bert Verspuij 5x en Mees van der Waal van Dijk 1x