Makkelijke winst voor Hoek en Blok RT Dames 1

2 november 2014 om 00:00 Sport

Afgelopen vrijdag avond moesten de Hoek en Blok dames tegen Juventus D2 uit Schiedam.

Coach Marcus Lock kon beschikken over 11 dames. Op papier zou het een makkelijke pot worden en dat werd ook al snel duidelijk.

De Hoek en Blok dames gingen gelijk fel van start want een tegenstander moet niet onderschat worden.

Dat wierp gelijk zijn vruchten af, veel bal onderscheppingen en makkelijke scores tot gevolg, na 5 min was het 12 - 2.

De toon was gezet en River Trotters ging lekker door. Eerste periode werd afgesloten met 17 - 7.

Gewoon zo doorgaan dus. Druk op de verdediging en in de aanval de bal veel rond passen want Juventus stond in een zone verdediging met een toch wel erg lange dame in het midden daarvan.

Vol goede moed werd het 2e kwart aangevangen. Alles liep op rolletjes, goede steals, mooi aanvallen, Juventus had niet veel in te brengen en door de druk op de bal maakten ze veel fouten waar River Trotters erg van profiteerden. 2e kwart werd afgesloten met 27-2 dus ruststand 44-9.

Echt spannend was de wedstijd natuurlijk niet meer, maar River Trotters ging gewoon verder waar ze gebleven waren.

Niet verslappen maar gewoon weer fel in het spel zitten en tegelijk het aanvalsspelletje oefenen.

Dat verliep erg goed, iedere speelster kon lekker tot scoren komen en samen de overwinning van 90-20 binnen gehaald.

Met uitblinkers van Erica Post met 18 punten en Karin Renaud 16 punten.

De dames hebben een weekend rust en daarna staat er een uit wedstrijd tegen Flax Field Fighters op het programma.