Raad akkoord met Facilitypoint ondanks derde reclamemast

18 april 2018 om 11:34 lokaal

H'VELD-G'DAM De gemeenteraad heeft donderdag ingestemd met de komst van het Facilitypoint aan de Peulenlaan. Bij de carpoolplaats bij de afrit van de A15 komen een horecagelegenheid, een tankstation en een reclamemast. Voordat het bestemmingsplan werd goedgekeurd hadden de partijen wel een en ander op te merken.

Door Ward den Besten

Op de nieuwbouwlocatie zal gasloos gebouwd worden en de horecavoorziening zal zo'n tachtig arbeidsplaatsen opleveren. De gemeente is daarover zo goed als rond met een nieuwe horecaketen, nadat eerder McDonald's en Burger King afhaakten. Met welk fastfoodrestaurant de gemeente in gesprek is, is niet bekendgemaakt.

Vooral over de gang van zaken rond de reclamemast bestond onvrede. De gemeenteraad kwam eerder overeen dat de mast op het terrein van Boerman Transport verplaatst wordt naar het Facilitypoint. Het risico bestond dat op de leeggekomen plek aan de Transportweg opnieuw een paal zou kunnen komen, omdat de grondeigenaar de locatie niet wilde opgeven. Wethouder Theo Boerman liet de raad toen weten die kans klein te achten. Dat daar onlangs alsnog een reclamemast is verrezen, nadat de vorige is ontmanteld, leidde tot verontwaardigde reacties in de gemeenteraad. In de toekomst staan daardoor drie reclamezuilen in Hardinxveld.

,,Een merkwaardig verhaal'', was de omschrijving van SGP-raadslid Jasper de Jong. ,,We zouden een mast gaan verplaatsen. Maar voordat de tweede mast geplaatst wordt, staat nummer drie al op zijn plek.'' Ook Dick Fijnekam van de TAB zei ,,niet blij'' te zijn met de komst van een derde mast, maar geeft tevens aan dat dat risico aanwezig was. ,,We hopen dat het college zijn best zal blijven doen om die derde mast daar weg te halen.''

Vooral fractievoorzitter Jan Nederveen van de ChristenUnie uitte zijn ongenoegen. ,,Het was een risico, dat was ook benoemd'', erkent Nederveen. Maar hij vindt dat het college daar te gemakkelijk naar verwijst. ,,De toezegging, belofte of serieuze verwachting van de heer Boerman toentertijd, heeft ons toen overtuigd om voor te stemmen.'' Nederveen wilde met een nieuw voorstel de komst van een reclamemast bij het Facilitypoint tegenhouden. Dat kreeg echter geen bijval, waardoor hij dat plan liet varen.

Alle partijen gingen uiteindelijk akkoord met het bestemmingsplan. Alleen Robert Philippo (TAB) stemde tegen het voorstel. Benhard van Houwelingen (TAB) en Max van den Bout (PvdA) brachten geen stem uit.

advertentie
advertentie