Hardinxveldse schrijft historische roman

19 april 2018 om 19:01 lokaal

H'VELD-G'DAM Onlangs verscheen bij uitgeverij Q de historische roman Dubio, die zich onder meer afspeelt rond de rivier de Merwede, in een vergeten stuk van de Hollandse geschiedenis zon duizend jaar geleden. De roman is geschreven door Karin de Roos; geboren en getogen in Hardinxveld-Giessendam en momenteel wonend in Zwijndrecht.

Karin heeft onder andere bij Uitgeverij Forte al meerdere non-fictie boeken geschreven. Haar romandebuut bij Uitgeverij Q is een lang gekoesterde wens die uitkomt. Dubio is 7 april gelanceerd en bijzonder goed ontvangen.

Karin de Roos studeerde sociale, historische en kunstwetenschappen. Al sinds haar jeugd fascineren de middeleeuwen haar. Ze is freelance schrijfster voor uiteenlopende opdrachtgevers en publiceerde eerder twee non-fictieboeken. Dubio is haar romandebuut. Karin: ,,Tijdens het schrijven van Dubio besefte ik steeds meer dat we ons heden hebben gebouwd op vergeten gebeurtenissen uit ons verleden. De Slag bij Vlaardingen is een vrij onbekend stuk van de Hollandse geschiedenis, dat niet alleen spannend, maar ook heel mysterieus blijkt te zijn."

Meer informatie: www.dubio-boek.nl

advertentie
advertentie