Afbeelding
ZHZActueel.nl

Onrustige jaarwisseling in Boven-Hardinxveld, politie grijpt in

6 januari 2021 om 07:49 Maatschappelijk

H’VELD-G’DAM Oud en nieuw is ondanks een vuurwerkverbod en de huidige coronaregels onrustig verlopen in Boven-Hardinxveld. Tot twee keer toe heeft de politie daar moeten ingrijpen. Er zijn meerdere aanhoudingen verricht.

door Ward den Besten

De gemeente laat weten dat er een groep op de been was van ongeveer zeventig personen. Zij staken vuurwerk af, staken pallets en ander materiaal in brand en hielden zich niet aan de coronamaatregelen. De politie verzocht hen om 02.00 uur naar huis te gaan. Omdat de groep daar na een half uur nog steeds geen gehoor aan gaf, zijn de mensen met politie-inzet verwijderd. Daarbij zijn enkele aanhoudingen verricht, aldus de gemeente.

Ook op een andere plek in Boven-Hardinxveld heeft de politie moeten ingrijpen. Wat daar precies is voorgevallen, is onbekend. De gemeente laat weten dat beide incidenten met de politie worden geëvalueerd.

Afgezien van deze twee gebeurtenissen is de jaarwisseling volgens de gemeente verder ,,redelijk rustig’’ verlopen. De brandweer moest nog wel uitrukken voor een aantal brandjes. Aan de Polderweg in Beneden-Hardinxveld brandde ‘s middags op oudejaarsdag een caravan tot de grond toe af. Gasflessen en jerrycans met brandstof in de caravan zorgden voor extra gevaar bij het bestrijden van de brand. Op de forse rookontwikkeling kwamen veel toeschouwers af, die op afstand werden gehouden.

Ook rukten de brandweer en andere hulpdiensten vlak voor middernacht uit vanwege een woningbrand aan de Jonathan in de Blauwe Zoom. Op een balkon woedde een kleine brand, die de 25-jarige bewoner zelf had veroorzaakt. ,,Omdat hij een gevaar vormde voor omwonenden en omliggende goederen, is deze man uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden voor brandstichting’’, liet een woordvoerder van de politie weten. Door de politie wordt nog verder onderzoek gedaan.

Verder liet de buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) van Hardinxveld op Twitter weten dat er met zwaar vuurwerk naar hem is gegooid en dat hij is uitgescholden, waarop de dader of daders hard wegfietsten.

De totale schade aan gemeentelijke eigendommen door onder andere vuurwerk wordt nog opgemaakt. De gemeente zal dat op een later moment naar buitenbrengen.

advertentie
advertentie