Het begin van de duurzaamheidsestafette bij Holland Shipyards
Het begin van de duurzaamheidsestafette bij Holland Shipyards Martin

Duurzaamheidsestafette ChristenUnie Drechtsteden

8 maart 2021 om 13:39 Algemeen Deel je nieuws

HARDINXVELD-GIESSENDAM -  In estafette zijn zaterdag 6 februari jl. concrete duurzaamheidsplannen naar Amersfoort gebracht door de ChristenUnie afdelingen Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht, Papendrecht en Dordrecht.  

Vanuit Hardinxveld-Giessendam werd het eerste duurzaamheidsplan op de fiets naar Sliedrecht gebracht waar de vertegenwoordigers van de ChristenUnie werden opgewacht bij de dijksynagoge door de afdeling Sliedrecht. Na overhandiging van de plankoker hebben de Sliedrechtenaren hun plan erbij gevoegd om daarna per fiets te vertrekken naar Papendrecht. Weer een ander team is vanuit Papendrecht per fiets met de plannen naar Dordrecht gereden waarvandaan de koker met de diverse plannen van de Drechtsteden per elektrische auto naar Amersfoort is gebracht. Zo zijn er vanuit meer dan 100 gemeenten in Nederland evenzoveel concrete plannen in estafette naar Amersfoort gebracht waar ze in ontvangst zijn genomen door de lijsttrekker van de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie,  Gert-Jan Segers. De bedoeling is dat de fractie de plannen gaat beoordelen op haalbaarheid om ze daarna in te brengen in het klimaatdebat. Er zijn nog heel wat initiatieven nodig om de beoogde doelstellingen in 2030 te gaan halen.  

Namens Hardinxveld-Giessendam is dit plan overhandigd aan estafetteploeg Sliedrecht door wethouder Jan Nederveen. De estafette Drechtsteden is begonnen bij scheepswerf Holland Shipyards te Boven-Hardinxveld. En niet toevallig! ChristenUnie Hardinxveld-Giessendam heeft gekozen voor de slogan: Duurzaam onderweg met elektrisch openbaar vervoer. Hardinxveld-Giessendam doet dat met een knipoog naar elektrische veerverbindingen. Holland Shipyards is een toonaangevend bedrijf in elektrische veerboten. Ze geven aan met deze boten in 4 jaar tijd 45% CO2 te kunnen verminderen. Het is belangrijk dat alle sectoren van vervoer hier aan mee doen. Dat deze actie de aandacht trekt blijkt uit de komst van Eppo Bruins, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, naar Holland Shipyards op donderdag 11 maart om zichzelf over de mogelijkheden te laten informeren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie