,,Na het polijsten brengen we de gelcoating weer aan, voor een optimale bescherming.”
,,Na het polijsten brengen we de gelcoating weer aan, voor een optimale bescherming.” Clean Car Care
Advertorial

Schone boot met gelcoating

5 mei 2021 om 15:23 Zakelijk

H’VELD-’DAM Bij de eerste zonnestralen begint het bij de meeste bootliefhebbers te kriebelen. Het vaarweer komt eraan! Hoe mooi is zowel jij als je boot kunnen stralen op het water? Karel Ferenc en zijn team van Clean Car Care kunnen naast auto’s ook polyester boten exclusief poetsen. ,,Na het polijsten brengen we de gelcoating weer aan, voor een optimale bescherming.”

Professioneel schoonmaken doet de familie van Ferenc al ruim zeventien jaar. ,,Credo Clean richt zich vooral op bedrijven en winkels en maakt ook zelf schoonmaakproducten. Tien jaar terug breidde ik in Bleskensgraaf de werkzaamheden uit met mijn hobby; het poetsen van auto’s. Clean Car Care verhuisde later naar Alblasserdam en zit sinds vorig jaar op Industriestraat 6a in Hardinxveld-Giessendam. Hier heeft Karel de ruimte om er nog een hobby aan toe te voegen. ,,Ik ben zelf groot liefhebber van boten. Het gevoel van varen kun je nergens anders krijgen. Vanaf het water is de wereld anders, het geeft je een gevoel van vrijheid. Je zit veilig en onbereikbaar in je bubbel. Ik heb zelf een boot en heb mijn huidige en vorige vaartuigen ook altijd zelf schoongemaakt en behandeld. Daar haalde ik veel voldoening uit. Nu de ruimte ervoor is, tot boten van tien meter lang, ga ik ook graag aan de slag met het poetsen van polyester boten van anderen.”

OOK HERSTELLEN Ferenc en zijn team richten zich niet alleen op het schoonmaken, maar ook het herstellen van vaartuigen. ,,Veel bedrijven die polijsten, halen de gelcoating van de boot en brengen er een waslaag voor terug. Het verschil tussen gelcoating en was is amper te zien, maar de duurzaamheid van het materiaal is een ander verhaal. De waslaag is er zo weer vanaf en dan blijft er geen bescherming meer over. Algen en water hebben dan veel meer grip op de onderwaterboot, waardoor hij snel vies wordt, maar ook snel beschadigt. Daarom brengen wij na het polijsten en reinigen altijd de gelcoating weer aan. Daardoor wordt de boot duurzaam hersteld en kan hij er weer een tijd tegenaan.”

Niet alleen de buitenkant kan worden schoongemaakt, maar ook met het gehele interieur en kussens weet Clean Car Care raad. ,,We hebben ook ervaring met het reinigen en impregneren van zeilen en daken. De buitenkant van de motor nemen we graag mee in het proces. Ook willen we in de toekomst graag een stukje onderhoud gaan doen, zoals het vervangen van olie en filters.” Het reinigen van vaartuigen is ook op locatie mogelijk. ,,Dan komen we met onze topmerken aan schoonmaakproducten ter plaatse en maken we de boot daar schoon.”

Clean Car Care - Industriestraat 6a in Hardinxveld-Giessendam - www.cleancarcare.nl - 0184-769034 - 06-24965830.

advertentie
advertentie