Slager Jaap van Prooijen
Slager Jaap van Prooijen Privé

Slagerij Jaap van Prooijen: ‘Ik heb omzet technisch geen last van het coronavirus’

14 mei 2021 om 11:07 Zakelijk

H’VELD-G’DAM In deze coronatijd moeten ondernemers rekening houden met tal van regels, zoals de 1,5 meter-regel en de mondkapjesplicht. Een drietal ondernemers vertellen hoe het op het moment reilt en zeilt binnen hun bedrijf. Deel 2: Slagerij Jaap van Prooijen.

Aan het woord is slager Jaap van Prooijen: ,,Ik heb omzet technisch geen last van het coronavirus, maar moet wel rekening houden met allerlei regels. Met een mondkapje op is het lastig om te communiceren met de klant. We hebben plaats voor maximaal 3 klanten in de winkel. Met regelmaat staat er een rij buiten.”

De slager heeft maatregelen genomen om de snelheid in de winkel te bevorderen. ,,Doordat je maar 3 klanten gelijktijdig kan helpen, hebben we maatregelen genomen. Zo hebben we een verpakkingsmachine aangeschaft om vleeswaren voor te verpakken. Het voorgesneden aanbieden bevordert de snelheid waardoor de klant korter in de winkel is. Zo’n 80 procent van de klanten maakt gebruik van de voorverpakte vleeswaren. Bij het verpakken van het vlees dragen de medewerkers handschoenen en een mondkapje.”

,,Verder hebben we 2 mobiele pinautomaten aangeschaft. We gaan naar de klanten toe, zodat ze kunnen blijven staan. Daardoor is er minder beweging in de winkel. In de weekenden helpen 2 verkopers 1 klant om de snelheid te bevorderen. Ik hoop dat we het coronavirus snel achter ons kunnen laten en dat iedereen gezond blijft.”

advertentie
advertentie