Waarom geen sociale huurwoningen
Waarom geen sociale huurwoningen Joop Kuipers

Enquête “Wonen” verkiezingen gemeenteraad Hardinxveld-Giessendam 2022

11 februari 2022 om 15:47 Wonen

HARDINXVELD-GIESSENDAM Huurdersraad Hardinxveld-Giessendam is de onafhankelijke huurdersorganisatie van Fien Wonen wat betreft de sociale volkshuisvesting in Hardinxveld-Giessendam en ook zelfstandige gesprekspartner met de gemeente.

De gemeente Hardinxveld-Giessendam houdt 16 maart haar verkiezingen voor de gemeenteraad. Daarvoor heeft iedere partij een verkiezingsprogramma gemaakt waarin zij hun plannen presenteren voor de komende jaren.

,,Veel mensen denken dat het geen nut heeft om te stemmen. Toch is dat niet waar: het maakt wel degelijk uit op welke partij je stemt. Er zijn vele redenen om op een bepaalde partij te stemmen. Wij als huurdersorganisaties beperken ons op beschikbaarheid en betaalbaarheid van de sociale huurwoningen.”

In het verkiezingsprogramma laat een partij zien wat hun plannen zijn voor het dorp de komende jaren. Het is daarom raadzaam om zo’n programma te lezen voordat er op een lokale partij gestemd gaat worden. Velen kiezen op een persoon. Het is beter om ook de inhoud het verkiezingsprogramma te betrekken in de keuze voor een partij.

,,We bekeken daarbij of er voldoende raakvlakken zijn met de prestatieafspraken. Dit zijn afspraken die de huurdersorganisaties jaarlijks met de gemeente Hardinxveld-Giessendam en de woningcorporaties maken. Eén van onze speerpunten bij het maken van de prestatieafspraken zijn dat bij ieder nieuwbouwproject van meer van 10 woningen tenminste 30% van deze woningen sociale (huur)woningen zijn. Wij hebben daarvoor een informatiepagina gemaakt waarin we de verkiezingsprogramma’s van de partijen hebben bekeken over het onderwerp “wonen“. Je leest het op www.huurdersraad.com.”

De huurdersraad wil graag de mening van de inwoners vernemen zodat de juiste adviezen kunnen geven. Met deze anonieme enquête willen zij graag weten wat belangrijk voor de inwoners is. Dit is echte huurdersparticipatie. De gegevens worden nergens gedeeld en aan niemand buiten Stichting Huurdersraad Hardinxveld-Giessendam ter beschikking gesteld.

De enquête, is in te vullen via de website, er wordt al veel gebruik van gemaakt. Eind februari begin maart wordt de uitslag bekend gemaakt via een extra nieuwsbrief. Dus het is ook handig om je aan te melden voor de nieuwsbrief op de site. 

Gelukkig is de watertoren er wel voor iedereen.
advertentie
advertentie