Archieffoto uit 2020 van Vriendenschaar tegen Swift. Doorbraak van Marijn Bakema. Wim v.d. Pijl

Vriendenschaar ontbeert opnieuw geluk

20 februari 2022 om 17:17 Korfbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Na de wedstrijd tegen de favoriet wat ongelukkig verloren te hebben, stond er voor de korfballers van Vriendenschaar weer een uitwedstrijd tegen een sterke tegenstander, Swift uit Middelburg, op het programma.

Na een spannend treffen trok Vriendenschaar opnieuw aan het kortste eind. Swift was de meest gelukkige in deze wedstrijd die een eindstand van 20-18 opleverde en de bezoekers een kater, omdat het weer niet meezat.

Voor de neutrale toeschouwer was het een boeiende confrontatie, waarin Swift na vijf minuten als eerste de korf wist te vinden, er daarna om en om gescoord werd en de CAB holland-ploeg met 8-9 de eerste voorsprong pakte. Tot de rust ging het gelijk op en stond er na 25 minuten 12-11 op het scorebord.

Dit beeld zette zich voort, maar halverwege de tweede helft sloeg Swift een gaatje van 4 punten. Vriendenschaar gaf niet op, coach Jorrith Ekelmans probeerde door wissels het tij te keren en Patrick Noordzij schoot 1 minuut voor tijd de 19-18 binnen. Helaas wist een dame van Swift, die een ware plaaggeest was, voor de achtste keer de korf te vinden en daarmee was het pleit beslecht.

De ploeg kan echter met een positief gevoel terugkijken op een wedstrijd, waarin tot het einde geknokt is en het tactisch goed georganiseerd was. Dit moet zijn vruchten gaan afwerpen in de returns.

De doelpunten kwamen op naam van Christian Brouwer (6), Julian Voorwinden en Anne Timmer (3), Ilvie Versteeg (2) en Krista van Hunnik, Celine van Meeteren, Patrick Noordzij en Marijn Bakema (1)

De komende 2 weken staan er geen wedstrijden op het programma in verband met de vakantie.