Afbeelding
Foto: Shutterstock

Een nieuwe bedrijfswagen kopen of toch liever tweedehands?

7 maart 2022 om 11:24 Partnercontent

Wanneer je een nieuwe auto wil kopen, is het niet altijd makkelijk om meteen te beslissen of je een splinternieuwe auto zal kopen of liever zou gaan voor een tweedehands model. Uiteraard zal het dus ook meer kosten indien je voor een nieuwe bedrijfswagen kiest.

Het is belangrijk om deze keuze goed te overwegen - en misschien helpt het artikel hieronder je wat meer met het maken van een doordachte beslissing inzake de aankoop van je nieuwe auto.

Alles begint bij je budget

Zoals hierboven gezegd, zal het budget voor een nieuwe bedrijfswagen hoger liggen dan voor een tweedehands bedrijfswagen. Het is dus een goed idee om eerst je financiën te bekijken en op basis daarvan te beslissen wat het meest haalbaar is voor jou.

Waarom kiezen voor een Financial Lease?

Een Financal Lease is een efficiënte en snelle keuze die je kan maken voor jouw onderneming. Hierdoor maak je een slimme beslissing waardoor je je kapitaal kan behouden om verdere, toekomstige investeringen te kunnen doen.

Als ervaren of startende ondernemer, krijg je de kans om met Financial Lease met een bedrijfswagen te kunnen rijden, terwijl je werkkapitaal behouden blijft. Je hoeft met Financial Lease niet meteen een grote investering te doen, waardoor je ook van meer fiscale voordelen zal genieten. Aangezien je de economische eigenaar wordt van het voertuig dat je koopt met Financial Lease, zal je kunnen genieten van de voordelen van BTW-teruggave, renteaftrek, investeringsaftrek en het afschrijven op de balans.

Wat DUTCH Vans aanbiedt bij het kopen van een tweedehands bedrijfswagen

Bij dit bedrijf kan je een keuze maken tussen verschillende wagens uit hun assortiment. Je kan er kiezen voor een bakwagen, een bestelbus, een bedrijfswagen met dubbele cabine, een koelwagen, een bedrijfswagen met open laadbak of een personenbus. Het bedrijf biedt de merken Fiat, Ford, Mercedes-Benz, Renault en Volkswagen aan.

Bij hen krijg je een leasing voorstel dat speciaal op jouw maat gemaakt is. Je geeft aan hoe lang je wilt dat je leaseperiode zal duren, wat je maandtermijn zou zijn en wat je eventuele slottermijn of aanbetaling zou zijn. Hierna wordt er voor jou gezorgd voor een zo spoedig mogelijke aanvaarding van je voorstel en wordt je voorstel behandeld. Ook kan je gebruik maken van de inruilmogelijkheden tijdens het lopend Financial Lease contract. Je komt niet voor verrassingen te staan dankzij open en transparante communicatie en er staat steeds een service voor je klaar.

Er is ook voor ieder wat wils, aangezien er een gigantische voorraad is van maar liefst meer dan 400 tweedehands bedrijfswagens.

Of toch liever een tweedehands Opel Vivaro als bedrijfswagen?

Ook kan je online meerdere Opel Vivaro tweedehands modellen vinden om te gebruiken als bedrijfswagen. Je kan bij het kiezen van een Opel Vivaro tweedehands model ook filteren op het bouwjaar en op de prijs, uiteraard.

Indien je voor deze optie zou kiezen, zit je al gauw aan een budget tussen de 11000 en de 21000 euro. Ruime keuze dus, en afhankelijk van hoeveel kilometers de auto reeds gereden heeft, wat het bouwjaar is, enzovoort.

Even ter vergelijking: wat kost een nieuwe bedrijfswagen?

We bespraken hierboven reeds de voordelen van het kiezen voor een tweedehands bedrijfswagen, maar uiteraard is het belangrijk om dit ook tegenover het kopen van een nieuwe bedrijfswagen te stellen. Zo kan je vergelijken en kan je een geïnformeerde beslissing maken. Indien je kiest voor een nieuwe bedrijfswagen, zal het budget tussen de 25000 en de 50000 euro liggen. Ook dit hangt uiteraard af van welk merk de bedrijfswagen is. Hoe nieuwer de auto, hoe duurder de auto ook zal zijn. Een auto uit een vroeger bouwjaar zal dus wel wat goedkoper zijn dan een auto die dit jaar nog op de markt gekomen is.

advertentie
advertentie