Dames 1
Dames 1 OKK'70

OKK’70 DS1 wint opnieuw

28 maart 2022 om 17:34 Volleybal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Afgelopen vrijdag stond er voor dames 1 van volleybalvereniging OKK’70 een erg belangrijke thuiswedstrijd op de planning: een wedstrijd tegen de dames van AVVA uit Ameide, op dat moment nog staande op de 2e plek.

Met een strakke serviceserie van Judith Timmer aan het begin van de wedstrijd kwam er een voorsprong van 5-0 op het scorebord te staan. Deze voorsprong werd gedurende de gehele set gehouden door stabiel spel en goede oplettendheid aan het net. De set werd eenvoudig binnengesleept met 25-18.

Set 2 startte wat rommeliger: veel fouten in service aan de kant van de Hardinxveldse dames en lange series tegen, resulteerde in niet het gewenste resultaat. De dames uit Ameide lieten zien wat ze in huis hadden en wisten de set te winnen met 18-25.

De dames van OKK’70 kwamen in de derde set weer in het vertrouwde spel en konden ze laten zien waarom zij ook thuis horen in de top drie van de poule. Met een combinatie van snel spel, oplettendheid aan het net in de blokkering bij Lotte de Bruin, een sterke veldverdediging van Quinty Verbaan, met daarop goed afgestemde set-ups op de aanvallers van Arriëtte de Jong en de aan het net gemakkelijk scorende Jorinde Meijer wisten de dames de derde set te winnen met 25-21.

In de vierde set werd het spel van de Hardinxvelders in de war gebracht door de afwisseling van de dames uit Ameide. Na enige achterstand wisten ze toch de gemiste punten in te halen op de strakke serviceserie van Lisanne Cluistra. De set werd binnengesleept met 25-22, resulterend in een 3-1 winst van de wedstrijd.

Zaterdag spelen de dames om 16:30 uur tegen de huidige nummer 1: SNA uit Bleskensgraaf.