Afbeelding
Novar

Zonnepark Betuwelijn in Hardinxveld-Giessendam zoekt investeerders voor burgercoöperatie

16 maart 2024 om 09:23 Duurzaamheid

HARDINXVELD-GIESSENDAM Drechtse Energie is een burgercoöperatie die met en voor bewoners wil investeren in duurzame energie. In de gemeente Hardinxveld-Giessendam werken ze samen met Novar en grondeigenaren Diana en Teus de Wit aan de ontwikkeling van Zonnepark Betuwelijn. 

De locatie ligt tussen de Giessendamse Tiendweg, Zwijnskade, Polderweg en Betuwelijn. Het park zal jaarlijks 4.000 huishoudens van duurzaam opgewekte stroom voorzien, waarmee de gemeente een belangrijke stap zet om te verduurzamen.  Voor de projecten zonnepark Kijfhoek en zonnepark Betuwelijn moet Drechtse Energie op korte termijn aanbetalingen doen voor leges en aansluitingen. Daarbij moet de coöperatie vooraf minimaal 30 procent aan eigen middelen inbrengen. 

Voor mogelijke investeerders in zonnepark Betuwelijn organiseren ze op donderdagavond 4 april en dinsdagavond 9 april een informatieavond in zalencentrum De Parel aan de Talmaweg 9 in Hardinxveld-Giessendam. Aanvang 20 uur, inloop 19.45 uur. Aanmelden graag via secretaris Agnès: secretaris@drechtseenergie.nl

advertentie
advertentie