Sportvoeding steeds populairder

1 januari 1900 om 00:00 Lokaal nieuws

Goede voeding en genoeg beweging zijn de basis van een gezond en gelukkig leven. Nederlanders lijken zich dit steeds vaker te beseffen en zijn daarom massaal aan het sporten geslagen. Het sportaanbod in Nederland is de laatste jaren steeds breder geworden en voor bijna iedereen is er wel een sport te vinden die bij hem of haar past. Of het nou om duursport, spelsport of krachtsport gaat, een goede evenwichtige voeding kan je enorm helpen bij de bouw en het herstel van je lichaam. Het zorgt ervoor dat je lichaam weer op kracht komt. Het gaat ten slotte allemaal niet vanzelf. Erik van Velsen weet hier alles vanaf. Als verkoper van sportvoeding en voedingssupplementen ziet hij dat de markt binnen Europa steeds groter wordt. Hij merkt dat mensen zich steeds bewuster worden van het nut van sportvoeding.

Interesse

Al op 16 jarige leeftijd werd zijn interesse gewekt voor sportvoeding en voedingssupplementen. “Mijn toen 18-jarige broer kreeg de mogelijkheid om naar Amerika te gaan om College Basketball te spelen. In Amerika gaat het sporten vooral om uithoudingsvermogen, explosiviteit en kracht. In die tijd waren ze daar in Nederland nog bijna niet mee bezig. Hier richtte men zich bij trainingen veel meer op de techniek die bij het spelletje komt kijken. Doordat mijn broer vanaf het eerste jaar een aangepast dieet kreeg toegewezen met extra sportvoeding en voedingssupplementen kreeg hij meer spiermassa en spierdefinitie. Hierdoor voelde hij zichzelf sterker en fitter en kon hij tijdens trainingen en wedstrijden beter het fysieke duel aan gaan. Naast zijn talent voor het spel heeft dit gezonde en gebalanceerde voedingspatroon hem verder geholpen in zijn sportcarrière”.

Ervaring

Door zijn interesse in de sportvoedingsmarkt en in de producten wist Van Velsen al gauw dat hij hier zijn werk van wilde maken. “Op 22-jarige leeftijd kreeg ik de mogelijkheid een carrière te beginnen als in- en verkoper van de grondstoffen voor sportvoeding. De sportvoeding in Europa stond toen nog in de kinderschoenen en ik kreeg de vrijheid om bij mijn toenmalige werkgever de markt te ontdekken en verder uit te bouwen. Dit was een enorm leerzame periode voor mij. Na bij dit bedrijf zes jaar succesvol gewerkt te hebben was het tijd voor iets anders. Om meer kennis te krijgen van de markt op het gebied van productie, kwaliteit en technische kennis ben ik ergens anders aan de slag gegaan. Ik heb hier zeven jaar gewerkt met grote Amerikaanse en Europese merken en heb gezamenlijk veel nieuwe producten op de markt die gebracht die succesvol waren. Op een gegeven moment begon het steeds meer te kriebelen en kreeg ik steeds vaker de gedachte om voor mijzelf te beginnen. Met alle ervaringen die ik in de loop der jaren had opgedaan en de nationale- en internationale contacten die ik had gelegd was ik ervan overtuigd dat dit het juiste moment was. Het was tijd om mijn eigen ideeën tot leven te wekken”.

Nutrition24 – For your 24 hour lifestyle

Van Velsen besloot al snel zijn ideeën uit te werken en een eigen bedrijf te startten met de naam Nutrition24. Via de webshop nutrition24.com verkoopt hij tegenwoordig grote Amerikaanse en Europese merken sportvoeding en voedingssupplementen. “Bij Nutrition24 weten wij dat elk lichaam uniek is en dat er bij iedere sport een ander voedingspatroon nodig is. Het draait om een passende oplossing om te kunnen groeien in prestatie en kracht. Of het nu voor een duursporter, krachtsporter of spelsporter is, wij bieden voor alle sporten en sportieve doelen een passend supplement. Natuurlijk kent iedereen de beelden van krachtsporters met veel spiermassa. Ik wil mensen er graag bewust van maken dat het veel verder gaat en dat sportvoeding nuttig kan zijn in elke tak van sport. Bij Nutrition24 draait het om een '24 hour lifestyle'. Om binnen de sport je uiteindelijke doel te bereiken draait het om focus, inzet en aanpassing van je huidige of oude levensstijl. De producten van Nutrition24 kunnen hierbij helpen. De juiste voeding, tijd nemen voor herstel en voldoende slaap zijn de belangrijkste factoren hierbij”.

N24

Stilzitten kan Van Velsen niet en aan ambities schort het hem ook niet. De afgelopen maanden is hij dan ook druk bezig geweest om zijn droom te verwezenlijken. “Afgelopen tijd ben ik druk bezig geweest om mijn eigen merk sportvoeding op de markt te brengen. Op basis van mijn jarenlange ervaring binnen de branche heb ik producten samengesteld met kwalitatief zeer hoogwaardige grondstoffen. Het merk zal N24 gaan heten en zal alleen verkocht worden via de webshop van Nutrition24. Omdat er geen tussenhandel aan te pas zal komen kan ik het merk tegen een veel lagere prijs aanbieden dan de gevestigde merken. Een speciaal geselecteerde groep producenten uit West-Europa heeft het product voor ons gemaakt. Wij zijn erg trots op het merk en op de samenwerking met deze bedrijven. Onze producent heeft deze maand het Informed Choice-certificaat behaald. Dit internationale kwaliteitslabel garandeert dat alle ingrediënten en supplementen honderd procent zuiver zijn en geen verboden substanties bevatten. Kwaliteit en service vinden wij erg belangrijk bij Nutrition24”.

advertentie
advertentie