RSD AV zet in op werkloze jongeren

29 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - De werkloosheid stijgt nog steeds en ook veel jongeren zitten zonder baan. Daar wil het jongerenteam van de Regionale Sociale Dienst Alblasserwaard/Vijfheerenlanden iets aan doen; zij houdt 6 en 16 mei een workshop speciaal voor jongeren tot 27 jaar om hen te helpen bij het creatiever, en dus effectiever, solliciteren.

Door Marjanne Dijkstra

Speciaal voor de jongeren uit de regio Alblasserwaard Vijfheerenlanden organiseert het jongerenteam van de Regionale Sociale Dienst Alblasserwaard/Vijfheerenlandentwee workshops. Jongeren die op zoek zijn naar een baan worden in de workshop uitgedaagd om al hun talent in te zetten om zichzelf op originele wijze te introduceren bij werkgevers. Na het recent geopende Leerwerkloket en de geïntroduceerde Startersbeurs is dit de volgende actie om de kansen voor jongeren in het vinden van een baan te vergroten. De workshops worden gecoördineerd door en gefinancierd uit middelen van het Actieplan bestrijding Jeugdwerkloosheid en ESF (Europees Subsidie Fonds).

Woordvoerder van Gorinchem Peter Leonhart vertelt hoe het staat met de werkloosheid in de regio: ,,Tot en met maart 2014 staan er in de arbeidsmarktregio Gorinchem 4575 niet-werkende werkzoekenden geregistreerd. Hiervan zijn 548 personen jonger dan 27 jaar: dit is de doelgroep waar we ons op richten in het Actieplan bestrijding Jeugdwerkloosheid en waar ook de workshops zich op richten."

Dat het lastig is om binnen alle sollicitaties die werkgevers binnen krijgen op te vallen, is een gegeven. Het doel van deze workshops is dan ook om werkloze jongeren te leren zichzelf op een originele manier te introduceren bij werkgevers. Een noodzaak in de tijd waarin werkgevers honderden brieven ontvangen van werkzoekenden.

De workshops zijn op 6 en 16 mei om 13.00 uur bij Living Well (Newtonweg 16) in Gorinchem. Wie meer wil weten over de workshops of zich wil aanmelden kan een e-mail sturen met naam, BSN, opleidingsniveau en telefoonnummer naar jongerenteam@rsdaov.nl. Aanmelden (met voorkeursdatum) moet voor 1 mei gebeuren en vol is vol.

advertentie
advertentie