De zomer van 2014 in museum De Koperen Knop

Lokaal nieuws

H'VELD /G'DAM - Museum De Koperen Knop is een plek van rust de Alblasserwaard. Waar de prachtige expositie De Fiets te zien is, een wandeling door de gerenoveerde museumtuin kan worden gemaakt, het authentieke gedeelte van het museum kan worden bekeken of waar zomaar kan worden genoten op een van de terrassen. Als proef is De Koperen Knop dit jaar in de maand augustus ook op de maandagmiddag open.

Ondanks dat het een plek van rust is, is er in Museum De Koperen Knop elke dag wel wat te beleven. Het museum bestaat dit jaar 25 jaar. Dat wordt op verschillende manieren gevierd. Onder andere met veel bijzondere extra activiteiten. Zo kan de jeugd zich vermaken met het detectivespel Speurneus & Co of deelnemen aan de Knapzakroute (die wel twee dagen vooraf moet worden aangemeld).

Jong en oud kunnen hun kennis vergroten over het rijwiel op de expositie De Fiets 1862-1962, waar voor iedereen veel herkenbaars te ontdekken valt. Fietsen in soorten en maten, prenten en informatie vertellen het verhaal van 's Nederlands meest voorkomende vervoermiddel. Ook draait er een film over dit onderwerp, is er een speurtocht voor de jeugd en vindt de bezoeker in de museumtuin kunstig geëxposeerde fietselementen. Dit is leuk te combineren met een bezoek aan het vast ingerichte gedeelte van het museum, waar de bezoeker een beeld krijgt hoe in voorgaande eeuwen zijn voorgeslacht heeft gewoond en geleefd.

Bij een wandeling door de museumtuin wordt de bezoeker geconfronteerd met natuurlijke elementen van de flora van de Alblasserwaard. De tuin heeft de afgelopen maanden een grondige onderhoudsbeurt gehad, waarbij de elementen van de natuurlijke historie van de Alblasserwaard zijn teruggebracht en waar de bezoeker kan genieten van het vele moois die de natuur te bieden heeft. Door het bezoek af te sluiten met een lekkere consumptie in de koffiekamer of op een van de terrassen, maakt het de middag compleet.

Het museum is gevestigd langs de Giessen, op het adres Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag is het museum al vanaf 11.00 uur open en in augustus 2014 ook elke maandagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Info: www.koperenknop.nl, koperenknop@planet.nl

Foto: Beeld vanuit de museumtuin.

advertentie