25 jaar Koperen Knop in een boekje

Lokaal nieuws

H'VELD-G'DAM - Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan heeft Museum De Koperen Knop haar geschiedenis vastgelegd in een boekje. Centraal hierin staan de exposities. Ook wordt de geschiedenis van de 25 plus twee jaar voorbereiding beschreven en het boekje eindigt met een korte beschrijving van een aantal voorwerpen uit de collectie. Auteur is Dick de Jong, verantwoordelijk voor de communicatie en publiciteit rondom het museum. Het boekje is voor € 4,50 verkrijgbaar.

Centraal in de publicatie staat de vele exposities, die vanaf het eerste begin in het museum georganiseerd zijn. Alle affiches van de exposities zijn in klein formaat in het boekje opgenomen. Evenals een korte omschrijving van wat er op die exposities te zien was. Het zijn met name deze expositie, die ervoor zorgen dat het museum elke keer opnieuw een bezoek waard is.

Het eerste gedeelte van het uit drie stukken bestaande boekje gaat over de geschiedenis van het museum. Deze geschiedenis begint al twee jaar voor de opening, in de zomer van 1987 als enkele enthousiaste mensen en het regionale bedrijfsleven elkaar weten te vinden. Dat is begin van een boeiende historie van de herbestemming van een bijzondere voormalige boerderij. In chronologische volgorde wordt verteld hoe het museum van de grond is gekomen en hoe het zich heeft ontwikkeld tot een van de bekendste kleine musea van Nederland.

In het derde deel gaat het over een aantal bijzondere en gewone voorwerpen uit de collectie. Niet alleen uit de dagelijks getoonde collectie, ook uit het depot. Daarbij wordt uitgelegd welke functie een dergelijk voorwerp had en wat daarvan de bijzonderheden zijn. Dergelijke beschrijvingen worden voortgezet in de online nieuwsbrief Beknopt. Op die nieuwsbrief kunt u zich gratis abonneren door uw e-mailadres te sturen naar koperenknop@planet.nl

Het boekje telt in totaal 76 pagina's en heeft een formaat van 20 bij 20 cm. Het is voorzien van een groot aantal foto's. Uit de begintijd nog deels in zwart-wit, maar heel veel in kleur. Daardoor is het een leuk kijk- en leesboekje geworden. U kunt het kopen in het museum (Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam) voor de bescheiden prijs van € 4,50. Als u het toegestuurd wilt krijgen betaalt u € 7,50 (inclusief porti en een stevige envelop). U kunt het dan bestellen via de telefoon 0184-611366 of per e-mail koperenknop@planet.nl. Als u meer wilt weten over het museum kijkt u nop de site www.koperenknop.nl

advertentie