Verwolde-huis-vooraanzicht-veraf met hek-met vlag
Verwolde-huis-vooraanzicht-veraf met hek-met vlag JBu-09

Poorten GLK-kastelen gaan weer open!

Lokaal Deel je nieuws

Alle zeven museumkastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen openen zaterdag 5 juni weer hun poorten. 
Een blije kasteelmanager Carine van Ketwich Verschuur van kasteel Doorwerth: “Vanaf zaterdag hangen we de vlaggen en banieren weer buiten en is iedereen welkom te genieten van ons unieke Gelderse erfgoed en de verhalen uit het verleden”. Ook kasteelmanager Annette Zeelenberg van kasteel Ammersoyen haalt opgelucht adem: “We hebben zoveel plannen voor dit seizoen en zoveel moois om te laten zien. Dat kan nu eindelijk weer, helemaal veilig en coronaproof door alle maatregelen die we genomen hebben. “


Reserveren verplicht
Er zijn (nog) geen rondleidingen met gids. Voorafgaand aan het bezoek moet online een tijdslot worden gereserveerd. Dit kan via glk.nl/kastelen. Daar zijn ook per kasteel de openingstijden te vinden.


Op ontdekkingstocht in het verleden 
De Geldersche kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is van alles te zien en beleven zoals een moestuin met vergeten groenten of een park met bijzondere bomen, waterornamenten of bloeiende borders. In kasteel Hernen kun je op ontdekkingstocht met de ‘pratende’ lantaarn’. Huis Verwolde, ons eigen Downton Abbey kasteel, is op eigen gelegenheid te bewonderen en vergeet dan beslist niet de omliggende tuin te bezoeken. Kasteel Rosendael geeft een mooi beeld van hoe er vroeger op een kasteel werd geleefd. Op kasteel Doorwerth ontmoet je iedere laatste zondag van de maand bijzondere kasteelbewoners én je vindt er nu een speciale expositie met topstukken van B.C. Koekkoek. Kasteel Cannenburch biedt elk seizoen een nieuwe speurtocht in het park en je ontmoet er de vroegere kasteelbewoners op de 1ste zondag van de maand. Het kleine maar fijne huis Zypendaal, een buitenplaats uit de 18de eeuw in het gelijknamige park in Arnhem, heeft een nieuwe routing en kun je op eigen gelegenheid bezoeken.

advertentie
advertentie