Uitwisselingsconcert van EMS voor een volle zaal in Partycentrum 't Hart
Uitwisselingsconcert van EMS voor een volle zaal in Partycentrum 't Hart Muziekvereniging EMS

Spetterend uitwisselingsconcert in partycentrum ’t Hart

Lokaal Deel je nieuws

In een volle zaal in partycentrum ’t Hart hebben op vrijdagavond 13 mei de slagwerkgroepen van het jubilerende Symphonia uit Hoogblokland en muziekvereniging EMS een uitwisselingsconcert gehouden. Het was de eerste keer dat beide slagwerkgroepen samenwerkten om een afwisselend programma ten gehore te brengen met melodische slagwerkwerkinstrumenten.

Op vrijdag trapte EMS de avond af met het allerjongste lid. Jayden van ’t Verlaat speelde samen met instructeur Martin de Greef een slagwerknummer op de snaredrum. Daarna lieten de leden van de jeugdslagwerkgroep hun kunde zien met 4 verschillende nummers. Voor enkele leden was het voor het eerst dat er aan een concert werd meegewerkt. Voor de slagwerkgroep was het ook wel weer even wennen om na 2 jaar weer een concert te kunnen geven. Maar met een 6-tal muziekstukken, waaronder het herkenbare Rocky en Final Countdown konden de aanwezigen genieten van alle meegebrachte instrumenten. Speciaal voor het nummer Pink Panther was saxofonist Eveline Brouwer - Fabrie gevraagd de solo partij te spelen, wat ze met veel verve heeft gedaan. Na de pauze was het de beurt aan de bezoekende slagwerkgroep. Ook zij lieten met 6 nummers het samenspel van de verschillende slagwerkinstrumenten horen. Onder andere de muziekstukken Noble star en het vakantie gevoel gevende Holiday brachten het publiek op het puntje van de stoel.

Instructeurs Bert Slingerland (Symphonia) en Martin de Greef (EMS) kijken in ieder geval tevreden terug op een gezellige muzikale avond. En de uitnodiging om in Hoogblokland te komen spelen is aangenomen. Een datum wordt snel gezocht en dan kunnen alle leden op woensdagavond weer verder repeteren aan hun repertoire. Want die omvat veel meer dan de 6 nummers die deze avond ten gehore waren gebracht!

Slagwerken is voor iedereen vanaf 6 jaar leuk! Kijk eens op onze website of kom eens kijken in het gebouw op woensdagavond vanaf 18:30 uur. Zie voor meer informatie ook www.emshardinxveld.nl

advertentie