Baas Sfeervol Wonen: al 30 jaar kwaliteit en service!

Ondernemend

Deze maand is het 30 jaar geleden dat de deuren werden geopend van Baas Sfeervol Wonen in Werkendam. De showroom aan de Vierlinghstraat 15 begon als een filiaal van Baas Wooncentrum in Alblasserdam, en die naam heeft de eerste jaren op de gevel gestaan. Jan Baas, die samen met zijn broer de zaak van hun vader had overgenomen in Alblasserdam, zag het avontuur wel zitten om in Werkendam een meubelzaak te beginnen. Na een aantal jaren werd het filiaal zo succesvol dat het op eigen benen kon staan. Verschillende keren werd de showroom aangepast aan de eisen van de tijd. In 2005 nam zoon Gert samen met zijn vrouw Rianne het stokje over van zijn vader.

In 30 jaar is er heel veel veranderd in interieurstijlen en -beleving. Bij Baas Sfeervol Wonen volgen ze de nieuwste ontwikkelingen altijd op de voet. Een aantal zaken is echter steeds hetzelfde gebleven: kwaliteit en service staan voorop. Zo is Baas vanaf het begin dealer van Novastyl. 'Novastyl-producten worden exclusief ingekocht en zijn elders meestal niet te koop,' vertelt Gert Baas. 'Een label van Novastyl is een garantie voor hoge kwaliteit met veel comfort. Daarnaast verkopen wij vooral meubels van Nederlandse fabrikaat, waar kwaliteit hoog in het vaandel staat.'

Maar een huis is nog geen thuis zonder een mooie vloer en sfeervolle raamdecoratie. En ook daarvoor kun je bij Baas volop terecht. Tapijt, laminaat, vinyl, pvc-vloeren, het is er allemaal. De mogelijkheden voor de ramen zijn zo mogelijk nóg groter. Inbetweens, (over)gordijnen, vouw- en rolgordijnen, plissés, jaloezieën, te veel om op te noemen. In de winkel is een mooie showwand gemaakt waar alle producten duidelijk te zien zijn. 'Zo is goed te zien hoe een product er voor het eigen raam uit kan zien,' zegt Gert.

Naast de bijzondere collectie woonkamermeubels in allerlei stijlen is bij Baas ook alles voor een comfortabele nachtrust te vinden. 'Het is zó belangrijk dat je matras en hoofdkussen passen bij je slaaphouding,' legt Gert uit. 'Bij ons krijgen mensen een gedegen advies.' Omdat comfortabel ook mooi mag zijn, zijn er diverse fraaie boxsprings en slaapkamers te bewonderen.

Alle producten die worden aangeboden zijn van hoge kwaliteit, dat is één van de pijlers van het bedrijf. 'Mensen denken vaak lang na voor ze een keuze maken,' vertelt Gert, 'en dan is het heel belangrijk dat ze zeker zijn van hun aankoop.' Daar wordt door Baas Sfeervol Wonen dan ook alles aan gedaan. Klanten kunnen stalen mee naar huis nemen, een interieurtekening laten maken, of een bezoek aan huis afspreken. Is de koop gesloten, dan wordt alles gratis bezorgd en het huis opgeruimd achtergelaten. En mócht er een keer iets niet helemaal naar wens zijn, dan wordt dat zo snel mogelijk opgelost. Want: 'Kwaliteit en service, daar willen we ook de komende 30 jaar om bekend staan!' lacht Gert Baas.

advertentie