Afbeelding
De Lange Wei

Techloods overhandigt egelhuisjes aan De Lange Wei

Overig Deel je nieuws

Dankzij Servanda kunnen komend najaar egels terecht op alle locaties van De Lange Wei voor een droog en beschutte plek waar nestjes gemaakt- en winterslaap gehouden kunnen worden. Op 28 juli overhandigde zij namelijk vier prachtige egelhuizen aan De Lange Wei.

De afgelopen drie maanden is Servanda in de buurtwerkplaats de Techloods aan de slag gegaan om egelhuisjes te maken. De Techloods is een buurtwerkplaats in Hardinxveld waar iedereen vanaf 12 jaar welkom is om projecten te maken voor de buurt. Hierdoor ontstaat er een mooie wisselwerking waar de ouderen- en jongerengeneratie kennis en kunde aan elkaar overbrengen. Organisaties kunnen opdrachten aan de Techloods geven om voor hen iets te realiseren maar er is ook ruimte voor de deelnemers zelf om met eigen initiatieven te komen. Van het maken van vogelhuisjes tot werken met een 3D printer. Het kan er allemaal.

Zo gingen ze in de buurtwerkplaats de Techloods aan de slag voor De Lange Wei om huisjes voor de egels te realiseren die zowel wind- als waterproef zijn. Met herbruikbare en gesponsorde materialen door onder andere de technische dienst van De Rembrandthof, Deli Home en Van Wijngaarden wisten ze huisjes te creëren die bijdragen aan een optimale overlevingskans voor de egels. Deze huisjes zullen geplaatst worden in de beleeftuinen van de locaties van De Lange Wei. Op deze manier brengen we de natuur nog dichterbij.

advertentie
advertentie