Hardinxveld gestart met seizoenvoorbereiding

Sport

Hardinxveld is gestart met de voorbereiding op het komende voetbalseizoen 2014/2015.

De ploeg die voor het tweede achtereenvolgende seizoen onder de technische leiding staat van hoofdtrainer Ferry van Dijk komt voor de competitie opnieuw uit in de tweede klasse.

In de voorbereiding speelt Hardinxveld enkele oefenwedstrijden om daarna in een poule om de districtsbeker uit te komen.

Hardinxveld opende de nieuwe reeks afgelopen zaterdag met een oefenwedstrijd tegen Good Luck in Raamsdonksveer. De gastheren die uitkomen in de derde klasse kwamen er tegen een vlot combinerend Hardinxveld niet aan te pas. Na een ruststand van 0-4 liep de uitslag op tot maar liefst 2-10. Na een zuivere hattrick van Joran Schröder bepaalde Robin de Kok de ruststand op 0-4. Ondanks de vele spelerswisselingen bleef Hardinxveld ook in het tweede deel oppermachtig. Beide ploegen gaven elkaar de ruimte om te voetballen en dat leverde treffers op van Eelke Kraaijeveld, Roy van't Hoog, tweemaal Kevin Klein, Carlo de Leeuw en Dennis van Es. Met tussendoor ook twee geslaagde aanvallen van de thuisclub eindigde het eerste oefenduel zo in de grote cijfers van 2-10.

Na midweeks aan de eigen Sluisweg te oefenen tegen RVVH 2 wordt komende zaterdag 16 augustus deelgenomen aan een toernooi bij Wieldrecht in Dordrecht. Hardinxveld begint daar om 11.00 uur tegen IJFC, en speelt afhankelijk van het resultaat om 13.30 uur de verliezersronde of om 15.15 uur de winnaarsronde.

De oefensessie wordt op dinsdag 19 augustus om 20.00 uur afgesloten met een thuiswedstrijd van Hardinxveld tegen De Zwerver, dat ook in de competitie wordt ontmoet.

Voor de districtsbeker is Hardinxveld ingedeeld in een poule met Sparta'30, sc Amstelwijck en Ameide.

In dit programma speelt Hardinxveld op zaterdag 23 augustus om 15.00 uur uit tegen Sparta'30, en speelt vervolgens twee thuiswedstrijden. Op dinsdag 26 augustus is dat tegen sc Amstelwijck en op zaterdag 30 augustus om 14.30 uur tegen Ameide aan de Sluisweg.

Op zaterdag 6 september wordt dan een begin gemaakt met de competitie.

Het nieuwe seizoen is Hardinxveld voor de competitie ingedeeld met sv Capelle, Delta Sports, GDC, Geinoord Nieuwegein, GJS, GRC'14, GVV'63, Leerdam Sport'55, Meerkerk, Nivo Sparta, Tricht, Unitas en De Zwerver.

advertentie