Dammers slaan hun slag

Sport

Zaterdag 18 oktober moesten de mannen van Denk en Zet zich revancheren op de grote nederlaag tegen Middelburg. Om zich te motiveren voor deze wedstrijd was terugdenken aan die nederlaag al genoeg: er moest gewonnen worden tegen de dammers uit Culemborg.

De middag begon voortvarend toen Eef Stam na twee uur spelen de eerste winst kon noteren. Na een mooie slagzet tegen zijn jeugdige tegenstander pakte hij de volle buit. Al snel daarna won Piet Verkaik op degelijke wijze, naar eigen zeggen 'de eerste overwinning in wel vier jaar!'. Vervolgens pakte Sander Nederveen remise en toen Wim Kalis ook winst op kon tekenen, zag het er veelbelovend uit: 7-1.

De Hardinxveldse dammers gingen in onverminderd tempo door: Joop Kwakernaak pakte een knappe overwinning tegen een sterke tegenstander, Ton van Houwelingen pakte een goed punt, net als Piet Trapman, en de buit was binnen. Hoewel de punten dus al binnen waren, waren de andere dammers echt niet van plan de overige punten cadeau te geven. Mijndert Verkaik dwong zichzelf tot het uiterste om zijn veel betere stand om te zetten in winst en Peter de Hek kwam uit op een goede remise. Als laatste was Henk Sterk nog bezig, die zich dit seizoen als ware supersub ontpopt. Hij blijkt onverslaanbaar nadat hij zich uit een slechte stand toch nog naar remise wist te worstelen. Hierdoor ging geen enkele partij verloren en wonnen de Hardinxvelders overtuigend met 15-5 van Culemborg.

advertentie