Archief BDU Media

Vriendenschaar winnaar zaalkorfbaltoernooi

2 november 2014 om 00:00 Sport

H'VELD-G'DAM - In sporthal De Wielewaal werd zaterdag 1 november voor de 28ste keer het Vriendenschaar-Intro Personeel-zaalkorfbaltoernooi gehouden.

Het toernooi werd geopend met de wedstrijd tussen de streekgenoten Merwede uit Sliedrecht en HKC uit Boven-Hardinxveld. Vooraf was veld 1e klasser HKC favoriet voor de overwinning op Merwede, op het veld uitkomend in de 2e klasse. De Sliedrechters lieten echter zien dat ze na de 1e helft van de veldcompetitie niet voor niets bovenaan staan in hun poule. Merwede kwam fel uit de startblokken en bood HKC veel tegenstand. Na een gelijk opgaande start wist Merwede een lichte voorsprong te nemen op HKC. Ondanks verwoede pogingen kon HKC het gat niet dichten en wist Merwede met een knappe 20-16 einduitslag de wedstrijd te winnen.

Na de eerste wedstrijd lieten de allerjongste Vriendenschaarleden, de kangeroes, hun kunsten zien in een demonstratie. Ook de F-pupillen (5 F-teams gaan er starten aan het zaalseizoen) van Vriendenschaar mochten hun krachten gaan meten met F-teams van HKC, Merwede en GKV. Na het 1 voor 1 oplopen van de kinderen konden de jeugdwedstrijden van start gaan.

Aansluitend aan deze jeugdwedstrijden startte de tweede wedstrijd, tussen Vriendenschaar en Merwede. Vriendenschaar wilde voor eigen publiek wat laten zien, echter Merwede ging voor een 2e overwinning en ook de toernooiwinst. De 1e helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd en werd er flink gescoord. Na een 13-12 ruststand in het voordeel van Vriendenschaar begonnen de ploegen aan de 2e helft. Bij Vriendenschaar waren er zes nieuwe spelers in het veld gekomen, dit bleek voor Merwede te veel van het goede waarbij ook de vermoeidheid toesloeg van de tweede wedstrijd. Vriendenschaar bleef scoren terwijl de productie bij Merwede stokte. Uiteindelijk behaalde de CAB Holland formatie een ruime 27-18 overwinning op Merwede.

Aansluitend aan deze wedstrijd was er de inmiddels traditionele presentatie van alle teams van KV Vriendenschaar aan publiek en de aanwezige sponsoren op het voor het Intro Personeel zaalkorfbaltoernooi aangelegde Vriendenschaar sponsorplein.

De laatste wedstrijd van de avond was de Hardinxveldse derby tussen Vriendenschaar en HKC. Het Hardinxveldse publiek, in de hele avond goed gevulde sporthal De Wielwaal, ging er dan ook maar eens goed voor zitten. Na het oplopen van de ploegen, gingen beide ploegen fanatiek van start. Vriendenschaar nam meteen een kleine voorsprong, echter HKC kwam direct terug. Om en om scorend gingen beide ploegen met een 10-9 voorsprong voor Vriendenschaar de rust in. Na de pauze kon HKC niet meer bijblijven met de scores terwijl Vriedenschaar bleef raak schieten. Uiteindelijk wist Vriendenschaar een 22-16 overwinning te behalen op HKC.

Direct na afloop van de finale werd overgegaan tot de prijsuitreiking. Toernooispeaker Maarten Boot reikte de prijzen (wedstrijdballen, beschikbaar gesteld door bouwonderneming Stout b.v.) uit aan de deelnemende ploegen, waarbij Vriendenschaar als toernooiwinnaar in het bezit kwam van de wisselbeker van het Vriendenschaar-Intro Personeel-zaalkorfbaltoernooi.