OKK '70 dames 1
OKK '70 dames 1 Hanna Timmer

Grote stunt van OKK 70 dames 1!

6 april 2022 om 11:16 Sport Deel je nieuws

Het kan niet op dit seizoen voor het eerste damesteam van volleybalvereniging OKK ‘70. De talentvolle groep staat eind april in de kwartfinale van de beker, ze staan inmiddels in de top 3 van de eerste klasse en in de laatste paar weken zijn ze vrijwel onverslaanbaar gebleken. Zaterdag 2 april versloeg het team van trainer/coach Roy Kroon de koploper met 1-3 in eigen huis.

Het was pas de eerste keer dat de Hardinxveldse dames de strijd aangingen met de formatie uit Bleskensgraaf. Al het gehele seizoen staat SNA bovenaan in de competitie en lijken zij af te stevenen op het kampioenschap. De meer ervaren ploeg van trainer Cees Adriaanse was de favoriet in de wedstrijd. 

OKK ‘70 is daarentegen met een goede reeks bezig. Met overwinningen op Volley Meerkerk, de nummer 2 AVVA en een prachtig resultaat in de beker zit de groene equipe in een uitstekende fase. Mede dankzij een grote en uitgebalanceerde selectie kunnen zij met vrijwel alle teams de strijd aangaan. 

Na een stroeve start, waarbij SNA met veel servicedruk de eerste set pakte met 25-16 was de beer los bij OKK. Onder aanvoering van een uitstekend spelende Marjolein Verheul  en een onpasseerbare Emma Brieffies werd SNA in de achtervolging geduwd. Een gelijkopgaande strijd, waarbij OKK ‘70 steeds net een voorsprong had, eindigde met een zinderende slotfase in 23-25. Een gelijke stand in sets, 1-1. 

Daarna waren de meiden Roy Kroon in set 3 duidelijk de bovenliggende partij. Met goed invalwerk van Arriette de Jong en Esther Klop werd ook deze set binnengesleept. Ditmaal met 22-25. 

Er hing echter wel een vijfde set in de lucht. SNA was strijdbaar, werkte hard en met vechtvolleybal wisten zij zich weer in de wedstrijd te werken. Zij pakten direct de voorsprong, OKK ‘70 werd wat achteruit gedrukt en moest alle zeilen bijzetten om de 1-3 winst ervandoor te gaan. Een mooie servicebeurt van Hanna Timmer, harde aanvallen van Jorinde Meijer en een ontketende Tessa Verhoeven zorgden voor een gelijke stand. Wederom was het Esther Klop die als “closer” het veld in kwam en de wedstrijd besliste. Weer 23-25 en het meegereisde publiek uit Hardinxveld kon opgelucht ademhalen. 

In de laatste fase van het seizoen strijden de dames nog voor een plek in de bekerfinale en om de top-3 notering te behouden. Daarnaast zijn de vele jeugdspelers van OKK ‘70 op 16 april ook nog actief op de halve finale van het NK. Kortom, een drukke maar hele leuke periode voor de boeg!

Blijf ons volgen!

advertentie
advertentie