Doorbraak van topscorer Krista van Hunnik
Doorbraak van topscorer Krista van Hunnik Wim v.d.Pijl

Zwakke 1e helft breekt Vriendenschaar op

Sport Deel je nieuws

Het lukte Vriendenschaar j.l. zaterdag niet om de grote 13-5 achterstand bij rust in de veel betere 2e helft volledig goed te maken. Met nog 5 minuten te spelen waren de groenhemden terug gekomen naar 19-16 en zat er nog meer in, maar door een onbegrijpelijke strafworp voor Valto in de slofase werd het verzet van Vriendenschaar in de slotfase gebroken.

Het CABholland-team wist dat het een moeilijke wedstrijd zou worden tegen de nummer 3 van de ranglijst en probeerde in eerste instantie vooral verdedigend het Valto moeilijk te maken. Dat was het eerste kwartier succesvol. Hoewel het aanvallend moeizaam ging, waren  twee rake schoten van Krista van Hunnik en een doorbraak van Rick Molenaar voldoende om bij te blijven tegenover de 5 treffers van Valto. Maar 2 periodes van 5 minuten , waarin Valto een hoog rendement haalde uit de verre opportune schoten, waren er debet aan dat het automatiseringsteam tegen een grote achterstand op liep. Eerst werd het met 4 rake schoten 9-3 en na de 9-5 waren er in de laatste 5 minuten van de 1e helft opnieuw 4 verre schoten die korf troffen. De ruststand van 13-5 van weliswaar geflatteerd maar gaf de Vriendenschaar-supporters weinig hoop voor de 2e helft.

Assistent trainer Bert Verspuij (Jorrith Ekelmans was wegens werk afwezig) verving op de bank, wist zijn ploeg in de rust toch op het goede spoor te krijgen. Vooral aanvallend werden kwamen er meer kansen en werden die ook beter benut. Door 2 rake schoten en een fraaie doorloopbal van Anne Timmer kwam er weer vertrouwen in het team. Hoewel ook Valto mee bleef scoren ( maar het hoge schotpercentage van de 1e helft over was), kroop Vriendenschaar langzaam dichterbij. De grote achterstand met rust was halverwege de 2e helft  teruggebracht naar 16-11, en 5 minuten later was het om en om scorend 19-13 geworden. Bij Vriendenschaar werd toen supersub Patrick Noordzij in de aanval gebracht, wat een uitstekende wissel bleek, want door zijn snelheid en enthousiasme kwam Valto onder druk. Hij zorgde met twee rake schoten voor onrust bij de thuisploeg, die nog groter werd door het rake schot van Peter Visscher die de stand op 16-19 bracht.  Maar verder kwam Vriendenschaar niet. Een door niemand begrepen strafworp voor Valto besliste de wedstrijd . De 16-20 brak het verzet van Vriendenschaar, dat in de laatste minuut door een Valto-dame de eindstand naar 21-16 zag gaan. 

A.s. zaterdag gaat Vriendenschaarvop bezoek bij ONDO in Middelburg,waar om 15.30 uur wordt gespeeld.

advertentie