Afbeelding
prive

Zwembad gezocht voor triatleet om trainingsritme op te doen

12 januari 2021 om 16:12 Atletiek

H’VELD-G’DAM ,,Iemand in de buurt van Hardinxveld-Giessendam een verwarmd privé zwembad waar ik de aankomende weken kan trainen?” Dit oproepje plaatste Tijmen Smit op zijn Facebookpagina en op de site van Het Kompas. Het leverde de 34-jarige Hardinxvelder nog geen positief bericht op.

door Esther Coumans

Tijmen Smit is dit jaar geselecteerd voor het EK (in Duitsland) en WK (in Almere) triatlon. Daar traint hij hard voor. Alleen nu door de corona en de wintermaanden kan hij niet de zwemtrainingen doen. ,,Het open water is te koud om in te trainen, dus ik ben echt op zoek naar een zwembad waar ik mijn baantjes kan trekken of misschien wel een endless pool? Ik zou er heel erg mee geholpen zijn als ik twee keer per week bij iemand de baantjes kan trekken om in mijn trainingsritme te komen.”

OP ZOLDER Trainen doet de triatleet alleen met een coach en niet bij een vereniging. ,,Ik heb aardig wat uren op de zolder doorgebracht het afgelopen jaar”, lacht hij. ,,Daar staat een loopband en heb ik mijn fiets op van die rollen staan. Tijdens de intelligente lockdown had ik wel een opblaasbad waar ik in kon trainen met een elastiek. Het kwam niet echt de techniek ten goede, maar ik was wel lekker bezig. Nu heb ik geen zwembad tot mijn beschikking en in mei starten de eerste wedstrijden, dus ik wil zeker wat ritme op gaan doen.”

Wie een zwembad heeft waar Smit twee keer in de week zou kunnen trainen, kan rechtstreeks contact met hem opnemen via tijmensmit@hotmail.com. Het zwembad hoeft niet in Hardinxveld te zijn, in de omgeving is ook prima. ,,Dan kan ik mooi een fietstraining doen naar het zwembad”, lacht hij.

Wil je het hele Premium-verhaal lezen? Klik dan hier

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie