Afbeelding

Rivertrotters heren winnen in volle Wielewaal in Hardinxveld-Giessendam de finale remake tegen BV Amsterdam

15 april 2024 om 16:12 Basketbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM De Oudcomb formatie nam het zaterdag op tegen BV Amsterdam. Een herhaling van de finale van vorig seizoen die toen werd gewonnen door River Trotters. Eerder dit seizoen werd er tijdens de uit wedstrijd verloren (70-61). Thuis ging het wel goed en won de ploegmet77-58.

De wedstrijd ging van start met mooie scores van Gillian Boldewijn en Fabio Tokromo wat de stand 4-0 maakte. Het eerste kwart begon erg sterk aan de kant van River Trotters, het kwart eindigt met 19-14 in het voordeel van de Oudcomb formatie. In het tweede kwart weet Amsterdam weer terug te komen. Er werden in dit kwart veel persoonlijke fouten gemaakt, wat ervoor zorgde dat de Amsterdammers vier keer naar de vrije worplijn mochten. 

Het derde kwart begon met meerdere scores aan de kant van de Oudcomb formatie. De winst wordt in dit kwart behaald door River Trotters met een run van 22 punten. Stand na het derde kwart: 52-38. In het vierde kwart weet Amsterdam goed tot scoren te komen en maakt het verschil kleiner. Gelukkig blijft het verschil met 12 punten in het voordeel van de Hardinxvelders. Door mooie acties van Noel Rosa Mojica, Gillian Boldewijn en Leron Esajas wordt de winst over de streep getrokken. De wedstrijd eindigt in 77-58.

 Aanstaande woensdag 17 april staat de laatste wedstrijd van dit seizoen op het programma. De Hardinxvelders nemen het dan (in een uitwedstrijd) op tegen Hot Pepper Heat in Zwanenburg. Met een (momenteel) zevende plaats in de competitie weten de heren zich te handhaven in de promotiedivisie.

.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie