Aartje den Breejen is al 75 lid van OKK
Aartje den Breejen is al 75 lid van OKK Hannie Visser-Kieboom

Aartje den Breejen is al 75 jaar gek op OKK in Hardinxveld-Giessendam

9 april 2024 om 11:06 Gymnastiek Tips van de redactie

HARDINXVELD-GIESSENDAM Tijdens het laatste NLDoet weekend in maart mocht vrijwilliger Aartje den Breejen-van Garderen alle bekers in de vitrinekast in de OKK sportzaal aan de Rijnstraat afstoffen. In de voorbije jaren deed Aartje wel meer van dat soort bijzondere klussen, zoals oliebollen bakken en verkoop langs de deuren. Haar clubliefde is nog altijd eindeloos. Op de ledenvergadering werd ze in het zonnetje gezet vanwege haar 75-jarig lidmaatschap van de vereniging.

door Hannie Visser-Kieboom

,,Als kind woonden we in Boven-Hardinxveld vlakbij de Parallelweg, waar toen de gymzaal van OKK stond. Ik kon net fietsen en mocht daar zelf heen. Niemand anders uit mijn klas ging naar de OKK.  Ik vond het al vroeg een leuke sport, ook omdat het een individuele sport is. In het begin was het nog wel bibberen op de balk, maar de ringen was echt mijn ding. In die tijd hadden we in de zomer nog buiten uitvoeringen. Dan mocht je buiten ringen, dan voelde ik me als een vogeltje. Ik weet nog dat we witte jurkjes hadden en een zwart gympakje. In die tijd gingen we ook ieder jaar met de bus naar Beekbergen voor wedstrijden van de landelijke bond. Ook dan hadden we dat witte jurkje aan. Net als bij de optochten op Koninginnedag achter de OKK drumband aan”, zo vertelt Aartje den Breejen in de OKK kantine. 

LINTJE

Zelfs na 75 jaar lidmaatschap is ze nog altijd actief als vrijwilliger voor de vereniging en zorgt voor de losse verhuur van de OKK gymzaal, maar ook van de vergaderzalen en kantine. Het voorraadbeheer is één van haar andere taken, in de ochtend deed ze samen met haar man nog enkele inkopen. Voor al haar inzet voor gymnastiekvereniging Oefening Kweekt Kracht kreeg ze in 2020 een Koninklijke Onderscheiding, ook is ze actief bij Vrouwen van Nu en de Voedselbank in Hardinxveld-Giessendam. 

JAZZ

,,Ik ben altijd lid gebleven van OKK, alleen toen ik kinderen kreeg ben ik steeds een jaartje gestopt. Mijn zoon vond voetbal leuker, mijn dochter is nog wel een paar jaar lid geweest. Maar mijn zussen waren ook nooit lid.” Turnen zoals in de beginjaren doet ze niet meer. ,,Als je veertig wordt, dan stopt dat wel, dan mis je gewoon de kracht. Maar ik doe nu al jaren aan jazzgymnastiek. Dat is ook goed voor je hersengymnastiek, je moet al die dansen onthouden. Van de groep ben ik de oudste. Toen onze vereniging honderd jaar bestond, hebben we nog meegedaan aan de jubileumuitvoering.” Bij de komende uitvoering op 29 juni vanwege het 105-jarig bestaan van de vereniging laat ze verstek gaan. 

Het is vooral gezellig om te doen, je komt ook heel veel in aanraking met jonge mensen

GEZELLIGHEID

Voor Aartje staat één ding met stip bovenaan bij alle uren die ze aan OKK besteedde. ,,Het is vooral gezellig om te doen, je komt ook heel veel in aanraking met jonge mensen.” Een andere mooie herinnering die ze noemt is de viering van het 75-jarig jubileum. Toen zat ze zelf in de jubileum commissie, ook was ze zes jaar bestuurslid van één van de grootste verenigingen van Hardinxveld-Giessendam. 

CLUBKAMPIOENSCHAP

Vrijdag 12 en zaterdag 13 april vinden de jaarlijkse clubkampioenschappen van Gymnastiekvereniging OKK Hardinxveld plaats in het eigen gebouw aan de Rijnstraat. Op vrijdag komen de recreatiegroepen jongens van het turnen en de mannen van de selectie in actie. De wedstrijd start om 17:30 uur en wordt om 19:00 uur afgesloten met de prijsuitreiking. Vanaf 19:30 uur treden de dames en heren van de springploegen aan. De prijsuitreiking is gepland voor 20:15 uur. Op zaterdag 13 april maken de selectie- en recreatiegroepen van het dames turnen hun opwachting. Zo starten om 08:30 uur de meisjes groepen 3, 7 en 8. De prijsuitreiking is om 10:15 uur. Om 10.45 uur betreden de meiden van groep 4 , 12+ en 16+ de wedstrijdvloer. In de derde ronde om 13.30 uur volgen de groepen 5 en 6. om 15.30 uur gaan de dames van de selectie de strijd met elkaar aan.

De jubilarissen van OKK Hardinxveld met links Aartje den Breejen
Archief foto OKK
Het oude clubgebouw van OKK, Vriendenschaar en de IJSclub
De huidige sportzaal van gymnastiekvereniging OKK
Butienuitvoering met de witte jurkjes
advertentie
advertentie