Afbeelding
Arie van Noordenne

Zwakke 1e helft breekt Vriendenschaar op

11 februari 2024 om 19:03 Korfbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Opnieuw was Vriendenschaar in de eerste helft niet bij machte om aanvallend gelijke tred te houden met hun tegenstander. Bij het bezoekende OVVO werden met name de met scherp schietende dames gezocht, die met een hoog schotpercentage in het eerste deel van de wedstrijd 10 van de 11 korfpunten scoorden. Bij Vriendenschaar werden aanvallend vooral de heren in stelling gebracht, die in die eerste helft echter slechts viermaal de korf vonden (3x Patrick Noordzij en 1x Marijn Bakema) en door de treffers van Anne Timmer en Bente van Wingerden erbij op 6 korfpunten voor de rust kwamen, waardoor de teleurstellende eerste helft werd afgesloten met een 6-11 achterstand.

In de tweede helft kreeg Vriendenschaar de aanvalsters van OVVO beter onder controle en werd ook aanvallend wat beter afgerond. Met enkele spelerswissels en vakwissels probeerde trainer Plantinga de wedstrijd nog te kantelen, maar dat lukte tegen de geroutineerde ploeg uit Maarssen niet. Met Celine van Meeteren en Daan Kamsteeg in de ploeg, werd aanvoerder Christian Brouwer aanvallend meer gezocht (4 treffers in de tweede helft), en kwamen de groenhemden wel wat dichterbij. Maar door enkele strafworpen en het inbrengen van een geroutineerde schutter bleef OVVO meescoren met Vriendenschaar dat daardoor achter de feiten aan bleef lopen. Het CABholland-team kwam niet dichterbij dan 4 punten achter, en moest met de eindstand van 15-19 in OVVO haar meerdere erkennen.

Door deze nederlaag blijft Vriendenschaar op de gevaarlijke zesde plaats met 1 punt voorsprong op Animo op degradatieplek nummer zeven. De komende twee weken is er een vakantiestop, waardoor de volgende wedstrijd pas op 2 maart is, uit tegen KOAG uit dat 3 punten meer heeft.

De korfpunten werden gescoord door: Christian Brouwer, Patrick Noordzij en Marijn Bakema ieder 4 x, en Julian Voorwinden, Anne Timmer en Bente van Wingerden ieder 1 x

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie