Vriendenschaar
Vriendenschaar Arie van Noordenne

Slechte start breekt Vriendenschaar op

22 september 2019 om 18:56 Korfbal

H'VELD-G'DAM In de thuiswedstrijd tegen OVVO stond het na 10 minuten al 1-6 en moest Vriendenschaar de gehele wedstrijd in de achtervolging op hun tegenstanders uit Maarssen. Halverwege de 2e helft kwam het CABholland-team op gelijke hoogte en leek het de wedstrijd naar zich toe te gaan trekken maar in de spannende slotfase kwamen de Hardinxvelders net tekort en moesten ze genoegen nemen met een nipte nederlaag van 13-14.

Vriendenschaar startte met Marijn Bakema op de plaats van Daan Brouwer die de gehele week ziek was geweest, waardoor het 1e aanvalsvak wat zoekende was omdat Christian Brouwer meer de reboundrol op zich moest nemen. Verdedigend startte het automatiseringsteam niet scherp genoeg, waardoor OVVO uit een vrije bal en 2 strafworpen binnen enkele minuten al een 0-3 voorsprong kon nemen. Hoewel Julian Voorwinde met een slim balletje onder de korf snel tegenscoorde waren het 3 rake schoten van de Maarssense dames die na 10 minuten al voor een 1-6 stand zorgde.  Na een time-out van trainer Jorrith Ekelmans kwamen de groenhemden bij de les en kon de achtervolging beginnen. Dat ging in de 1e helft moeizaam. Vriendenschaar werd aanvallend goed beteugeld maar kon toch dichterbij komen omdat het ook verdedigend veel scherper was geworden. De achterstand werd verkleind naar 3 korfpunten maar OVVO bracht in de laatste seconde van de 1e helft de marge toch weer naar 4 en een ruststand van 6-10.

Hoewel in de 2e helft OVVO het 1e korfpunt maakte, kwam Vriendenschaar aanvallend toch beter in de wedstrijd. De vorige week gemakkelijk scorende Christa van Hunnik werd door haar tegenstandster weliswaar goed aan banden gelegd, maar wist door haar inzet en slimheid enkele strafworpen mee te krijgen en ging voorop in de strijd. Binnen 10 minuten was de stand 9-11 waarna rebounder Peter Visscher in de aanval werd ingezet. En dat had meteen resultaat: Christian Brouwer ging naar de punt van de aanval en zorgde met 2 rake schoten binnen 5 minuten voor de gelijkmaker. Met 11-11 en nog ruim 10 minuten te spelen rook Vriendenschaar haar kans en wankelde OVVO. Een onterechte vrije bal, waar tegen fel geprotesteerd werd, werd door de ploeg uit Maarssen benut en die bracht ze weer in de wedstrijd. De wedstrijd kantelde en een enerverende slotfase volgde. OVVO kwam op 11-13 en na een benutte strafworp van Peter Visscher kwam het door een lucky shot ook weer op 12-14, maar het bleef spannend. Met het 7e korfpunt van topscorer Julian Voorwinde werd het 2 minuten voor tijd 13-14 en kreeg Vriendenschaar nog één aanval en kans op de gelijkmaker. Toen daarin niet werd gescoord speelde OVVO geroutineerd de wedstrijd uit en bleef een teleurgesteld Vriendenschaar met lege handen. Komende zaterdag speelt Vriendenschaar om 15.30 uur in Purmerend de belangrijke wedstrijd tegen BEP, dat met 1 punt net onder Vriendenschaar staat.

De korfpunten werden gescoord door: Julian Voorwinde 7 x , Marijn Bakema 3 x, Christian Brouwer 2 x en Peter Visscher 1 x.