Doelpoging Krista van Hunnik
Doelpoging Krista van Hunnik Wim v.d.Pijl

Onnodig puntverlies voor Vriendenschaar

16 februari 2020 om 16:11 Korfbal Deel je nieuws

In de uitwedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest kreeg Vriendenschaar in de laatste minuut van de wedstrijd de gelijkmaker tegen zich nadat het de gehele wedstrijd had gedomineerd. Het CABholland-team verzuimde in deze wedstrijd om de fysiek sterke thuisploeg de genadetik te geven nadat het steeds een ruime voorsprong had genomen. Zowel in de 1e helft als in de 2e helft nam Vriendenschaar een 4 punts voorsprong, maar kon die niet verder uitbouwen. De Hagenaars knokten zich met opportuun steeds weer terug en wisten de achterstand van 19-21 in de laatste halve minuut nog te nivelleren.

Bij Vriendenschaar is Daan Brouwer door een handblessure dit zaalseizoen niet meer inzetbaar en was routinier Peter Visscher door een voetblessure ook niet van de partij. De geblesseerde Milou Klijn heeft de training weer opgepakt , maar begon uit voorzorg nog op de reservebank. De thuisploeg opende de score maar door de in de basis gestarte Marijn Bakema en de deze wedstrijd gemakkelijk scorende Celine van Meeteren zorgden voor de eerste Hardinxveldse voorsprong. Tot 4-4 scoorden de ploegen om en om, waarna Vriendenschaar o.a. door 2 rake schoten van aanvoerde Christian Brouwer  een 4-7 voorsprong nam, die 5 minuten later was vergroot maar 6-10.  Doordat het automatiseringsteam daarna teveel kansen miste, kreeg HKV/Ons Eibernest de kans om terug te komen naar 9-10. Jorrit Muilwijk en Anne Timmer schoten hun ploeg weer naar 9-12, en Caroline Blokland zorgde na 2 rake schoten van de thuisploeg met nog 2 minuten te spelen van achter de korf voor 11-13. Toch werd het nog gelijk voor de rust met 2 opportune schoten, die de ruststand op 13-13 brachten.

Ook in de 2e helft had Vriendenschaar steeds een voorsprong. Opnieuw Caroline Blokland en direct daarna Julian Voorwinde zorgden voor 13-15 en na een tegentreffer liepen de Hardinxvelders binnen enkele minuten uit naar 14-18. Maar ook deze voorsprong kon niet  worden verzilverd. Fysiek en verbaal bleven de Hagenaars knokken en omdat bij Vriendenschaar alleen de uitstekend spelende Jorrit Muilwijk in de rest van de wedstrijd nog wist te scoren wist HKV/Ons Eibernest ( hoewel moeizaam) weer terug te komen. Trainer Jorrith Ekelmans probeerde door een time-out en het inbrengen van Rob Visser het tij nog te keren, maar dat had geen resultaat. Na 19-19 zorgde topscorer Muilwijk wel weer voor de voorsprong van 19-21 en leek Vriendenschaar toch de volle winst te gaan halen. De thuisploeg gaf echter nog niet op, het werd 20-21 en met nog 25 seconden op de klok viel door een wanhoopschot ook nog de gelijkmaker nog door de korf. Een teleurstellende uitslag voor Vriendenschaar dat wel de voorsprong van 3 punten op de één na laatste (degradatie)plaats behoudt. Komende 2 zaterdagen zijn er geen wedstrijden vanwege de voorjaarsvakantie. Op 7 maart staat de thuiswedstrijd tegen Swift op het programma om 17.55 uur in De Wielewaal.

De korfpunten werden gemaakt door: Jorrit Muilwijk 7x , Celine van Meeteren 4 x , Marijn Bakema en Christian Brouwer ieder 3 x, Caroline Blokland 2x , Julian Voorwinde en Anne Timmer ieder 1 x.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie