Afbeelding
Archief korfbalvereniging HKC

Overtuigende overwinning HKC op Excelsior

20 september 2020 om 21:32 Korfbal

H'VELD-G'DAM Onder prachtige weersomstandigheden behaalde HKC zaterdag een overtuigende 23-11 overwinning op het Delftse Excelsior. De door Kamsteeg en Ekelmans geleide ploeg liet het weer in grote getale opgekomen publiek naast de september zon genieten van mooi korfbalspel. Medekoplopers SDO/Fiable en DOS (W) speelden in een onderling duel gelijk waardoor HKC nu alleen de ranglijst aanvoert.

In de basisopstelling vormden de lange mannen Sven van Baggum en Elize Roest een herenkoppel met hierbij de schoonzussen Nadhie den Dunnen en Annelies Kop.
In het andere vak mochten Mabel Havelaar, Carmen de Heer, Danny den Dunnen en captain Corné Troost aan het duel beginnen.
Mark Klop en Veerle Havelaar namen plaats op de bank naast de spelers en speelsters van HKC 2 welke in een korfbalgevecht met de reserves van Excelsior
de punten helaas aan de Delftse opponent moesten laten. In de basisopstelling van Excelsior ontbrak routinier Reinier van den Hoek met een blessure.

Het eerste wapenfeit van de middag kwam uit handen van Excelsior waarna Sven van Baggum met de eerste van zijn in totaal 4 treffers snel antwoordde. Dit jaar nieuw in het team liet de 27-jarige van Baggum zaterdag zien waarom hij een aanwinst voor de ploeg is. Met zijn tomeloze inzet was Sven heel de middag één van de aanjagers en leiders in zijn vak en vormde met de ook sterk spelende Eliza Roest een goed en voor Excelsior lastig te bespelen koppel. Na de gelijkmaker was het opnieuw Excelsior die een 1-2 voorsprong nam. Deze voorsprong betekende achteraf gezien ook de laatste voorsprong voor de bezoekende ploeg.

Bij 3-3 was er nog éénmaal een gelijke stand waarna HKC het initiatief naar zich toe trok en met een 11-4 voorsprong de kleedkamers voor de rust mocht opzoeken.

De mooiste treffer van de middag in de eerste helft kort voor rust uit handen van Danny den Dunnen welke door snel combinatiespel volkomen vrij van dichtbij onder de korf op zijn typerende wijze kon afronden.

De niet geheel fitte Nadhie den Dunnen werd in de rust vervangen voor Veerle Havelaar. Danny den Dunnen vervolgde de tweede helft waar hij de eerste helft mee gestopt was: scoren.
HKC overtuigde en was deze middag duidelijk de betere van Excelsior. Op 18-7 en 19-8, na ongeveer een kwartier in de 2e helft gespeeld te hebben kon met een voorsprong van 11 doelpunten het grootste verschil tussen beide teams genoteerd worden.
In de laatste fase van de wedstrijd nam de frivoliteit het over van de effectiviteit waardoor de eindstand uiteindelijk op 23-11 werd bepaald.
Beste speler aan de kant van de thuisploeg deze middag Annelies Kop die naast wel werk voor haar vak zelf ook 6 doelpunten mocht noteren en hiermee naast beste speler ook topscorer van de middag werd.

HKC nam door deze overtuigende overwinning revanche op zichzelf na de tegenvallende middag vorige week in Dordrecht.

Komende zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd. DOS uit Westbroek is dan de tegenstander. DOS speelde afgelopen zaterdag in Kamerik met 19-19 gelijk tegen SDO/Fiable waardoor beiden ploegen hun eerste punten van dit seizoen verloren.

HKC heeft als enige na 3 wedstrijden nog geen punten verspeeld en staat nu alleen bovenaan de ranglijst. Vorig seizoen had HKC in het uitduel in Westbroek de grootste moeite met DOS en wist het duel pas in de slotfase naar zich toe te trekken.

Doelpunten HKC: Annelies Kop 6, Mabel Havelaar 5, Sven van Baggum 4, Danny den Dunnen 3, Eliza Roest 2, Corné Troost 2, Nadhie den Dunnen 1