Afbeelding
Google maps

Vriendenschaar niet naar Appelgaard

4 november 2020 om 11:03 Korfbal

H’VELD-G’DAM Korfbalclub Vriendenschaar zal niet naar sporthal Appelgaard verhuizen. Onderzoek door de gemeente heeft uitgewezen dat de aanleg van korfbalvelden in de buurt van de sporthal praktisch niet mogelijk is, meldt de gemeente in de najaarsnota aan de gemeenteraad.

door Ward den Besten

De gemeente wil al langere tijd af van het beheer van de sporthallen Appelgaard en Wielewaal. Voor de Appelgaard in de Westwijk had ze Vriendenschaar op het oog om het beheer over te nemen. Maar dan moesten ook de korfbalvelden die momenteel aan de Sluisweg liggen meeverhuizen.

,,Een combinatie van sporthal (Appelgaard) en korfbalvelden, in eigen beheer van Vriendenschaar, is voor de vereniging het ideale scenario’’, schrijft de gemeente.

Eerder dit jaar werd bekend dat de gemeente het onderzoek naar een mogelijke verhuizing nieuw leven had ingeblazen, omdat de huidige korfbalvelden versleten zijn en op korte termijn vervangen moeten worden.

,,De aanleg van korfbalvelden nabij de Appelgaard blijkt stedenbouwkundig en civieltechnisch niet haalbaar te zijn’’, luidt de conclusie na afronding van het onderzoek. ,,Vervolgonderzoek naar privatisering zal zich daarom uitsluitend richten op de Wielewaal’’, aldus de gemeente.

TELEURGESTELD Henk van Tilborg van de TAB reageerde in de raadsvergadering donderdag teleurgesteld. ,,Een gemiste kans’’, noemde hij het. ,,Het moet toch haalbaar zijn om beide sporthallen in een andere beheersvorm te krijgen?’’ Wim IJzerman van de ChristenUnie wil nu eerst duidelijk op papier zetten wat de gemeente met Appelgaard wil. ,,Privatisering is geen doel op zich’’, zei hij. Het raadslid wil randvoorwaarden opstellen voordat er verdere stappen worden ondernomen. Van Tilborg vreest echter dat dat zorgt voor onnodige vertraging. Ook Max van den Bout van de PvdA voelt weinig voor het ChristenUnie-voorstel. Wat hem betreft concentreert het college zich verder op de privatisering van de Wielewaal.

Een groep omwonenden van de Appelgaard heeft meermaals zijn zorgen geuit over de mogelijke komst van Vriendenschaar. Zij vreesden onder meer geluid-, licht- en parkeeroverlast. Daarnaast stelden ze dat het terrein rond de Appelgaard een speelplek is geworden voor kinderen uit de buurt, waar ook de ouders elkaar ontmoeten.

advertentie
advertentie