Arjen draagt de beker en Zita springt op zijn rug om het kampioenschap te vieren.
Arjen draagt de beker en Zita springt op zijn rug om het kampioenschap te vieren. Fleur Hoogendoorn

Hardinxveldse korfballers zijn landskampioen: ‘Een groot kampioensfeest heeft toch mijn voorkeur’

26 april 2021 om 11:12 Korfbal

H’VELD-G’DAM Net als in 2019 werd de finale in de Korfbal League ‘uitgevochten’ tussen PKC uit Papendrecht en Fortuna uit Delft. Twee jaar geleden won Fortuna, maar dit jaar trok PKC aan het langste eind, hun tiende kampioenschap. Hardinxveldse spelers Zita Schröder (25) en Arjen van Houwelingen (23) vierden dit feestje mee.

door Esther Coumans

Twee jaar geleden stonden de twee ook al in de finale. ,,Ik zat op de bank toen, maar ik was er wel bij. Ik speelde destijds in het tweede”, vertelt Arjen. ,,Zita speelde wel mee, maar startte vanaf de bank.” Dit jaar speelden de twee samen de belangrijke wedstrijd in Ahoy.

Allebei de Hardinxvelders zijn begonnen bij Vriendenschaar. Zita: ,,We speelden toen nooit samen eigenlijk, want ik speelde door mijn leeftijd altijd een lichting hoger.” Sinds 2016 speelt ze bij PKC, Arjen zit er al een paar jaar langer.

CORONA Voor iedereen is het een ander jaar dan voorheen, maar de competitie ging voor de twee korfballers gewoon door. Wel werden zij voor elke wedstrijd getest op corona en wekelijks op de training. ,,Ik heb aardig wat stokjes in mijn neus gehad”, lacht Arjen. ,,Dat went toch niet hoor.”

Normaal gesproken spelen Arjen en Zita met veel publiek om zich heen. Dat was afgelopen jaar toch wel heel anders. ,,Je merkt toch dat het publiek de sfeer van de wedstrijd vaak bepaalt”, geeft Zita aan. Arjen vult aan: ,,Ja het is nu toch wel moeilijk om soms in de wedstrijd te komen. Er wordt nu meer van je gevraagd als team.”

Dat feest gaat er zeker nog wel komen, als het weer mag

Terugdenkend aan de finale geeft Zita aan dat ze met name de eerste helft heel erg spannend vond. ,,Sowieso had ik wat meer spanning in me omdat het een finale is. Ik ben dan ook altijd blij als ik het fluitsignaal hoor dat we mogen starten, dan kan ik me helemaal op de wedstrijd concentreren.” Ook Arjen geeft aan dat hij erg gespannen was. ,,Ik wilde zo graag winnen.” En winnen dat deden ze. Met 22-18 zorgde de ploeg uit Papendrecht ervoor dat ze voor de tiende keer landskampioen werden. ,,Nu krijgen we ook een ster op ons shirt”, zegt Zita trots.

Bij een kampioenschap hoort natuurlijk een feestje. Dat feestje is ook wel een beetje gevierd, alleen in kleinere kring. Zita: ,,Normaal gesproken vier je het feest met de hele club, nu was het alleen met ons team.” Arjen: ,,Het scheelde dat we allemaal getest waren, dus we zaten in een bubbel en konden toch een klein feestje vieren met het team. Maar een groot kampioensfeest heeft toch wel mijn voorkeur. Maar dat feest gaat er zeker nog wel komen, als het weer mag.”

AANDACHT De kersverse kampioenen hebben na de gewonnen finale veel aandacht gekregen van familie, vrienden en mensen uit het dorp. ,,Ik heb mijn hele zondag besteed aan het lezen en beantwoorden van appjes”, vertelt Arjen. Zita lacht, ook zij heeft veel berichtjes binnengekregen. ,,Zo super leuk dat de mensen uit Hardinxveld zo met ons meeleven”, geeft ze aan. ,,Tijdens het boodschappen doen, kwamen er soms mensen naar mij toe om me succes te wensen voor de finale. De mensen in het dorp zijn echt op de hoogte, echt heel leuk.”

Voor zowel Arjen als Zita is het heel duidelijk; zij stoppen zeker nog niet met korfballen op dit niveau. ,,Ik heb de smaak te pakken, dus ik ga zeker door”, glundert Zita. ,,Korfbal is gewoon een hele leuke sport.” Arjen: ,,Ja de sfeer en het spel zijn fantastisch. Ook het spelen met heren en dames door elkaar maakt het een heel bijzondere sport.” Nu kunnen de pabo-student en de hbo-verpleegkundige zich weer richten op hun dagelijkse werkzaamheden, maar ze hebben nog iets leuks in het vooruitzicht. ,,Omdat we kampioen zijn geworden, gaan we in januari de Europacup spelen”, zegt Arjen. ,,Waar dat precies gaat plaatsvinden, dat weten we nog niet, maar ik hoop niet in Nederland”, besluit hij lachend.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie